Ook Rome krijgt Van den Ende musicals

12/05/2010 12:00

Stage Entertainment

Persbericht

Ook Rome krijgt Van den Ende musicals

Amsterdam, 12 mei 2010

Joop van den Ende's internationale theateronderneming Stage Entertainment heeft begin deze week een langlopende overeenkomst gesloten voor de bespeling van het Teatro Brancaccio in Rome.

De onderneming begon haar activiteiten in Milaan, waar het Teatro Nazionale in 2007 werd aangekocht. Na een fundamentele verbouwing, waarbij alleen de klassieke gevel overeind bleef, ging hier Beauty and the Beast in een volledig Italiaanse versie in première. De musical vestigde een nieuw record voor de Italiaanse musicalmarkt als langstlopende musical ooit. De Disney musical wordt op 22 oktober de openingsproductie in Rome. De uitermate populaire ABBA musical Mamma Mia! wordt per 24 september de opvolger in Milaan.

De strategie voor Italië volgt het Nederlandse model waarbij de onderneming inzet op de bespeling van twee vaste theaters (Beatrix Theater en Fortis Circustheater) aangevuld met minimaal één toerende musical. Vanaf 10 december presenteert Stage Entertainment, naast de genoemde musicals Milaan en Rome, de musical Flashdance in een achttal Italiaanse steden.





http://www-stage-entertainment.com