Nieuw kinderboek krijgt eigen speeltocht

14/10/2010 14:42

Staatsbosbeheer

Vrijdag 22 oktober presenteert schrijver en cabaretier Frank van Pamelen in bezoekerscentrum De Meinweg in Herkenbosch zijn kinderboek Zwarter dan cola. Speciaal voor deze middag kunnen kinderen bijdrages maken voor de prijsvraag het geheim van de boswachter. Boswachter Thea van der Veen toont die dag de Zwarter dan cola route; een tocht door de natuur die spelenderwijs het boek volgt.

Zwarter dan cola speelt zich net als de vorige boeken uit de reeks Spaai redt de wereld af in een natuurgebied, dit keer Nationaal Park De Meinweg bij Roermond. Daar staat een illegale frisdrankfabriek, oorzaak van uitdroging van het bos. Dat het om de Meinweg gaat zal alleen de kenners opvallen. De naam van het gebied wordt in het boek niet genoemd.

Staatsbosbeheer en Uitgeverij Leopold

Zwarter dan cola is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en uitgeverij Leopold. De boekenreeks met hoofdpersoon Spaai is spannend, leerzaam en kenmerkt zich door een grote rol voor de natuur. Dat was aanleiding voor Staatsbosbeheer om mee te werken en het boek haar eigen speeltocht te geven. Het bos als decor in een populair kinderboek vergroot de kans dat kinderen geĂŻnteresseerd raken en de natuur in willen. Het boek past is vooral voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Auteur Frank van Pamelen zal het boek lezend en zingend presenteren.

Speeltocht met boswachter

Boswachter Thea van der Veen presenteert ook de Zwarter dan cola route, een route door Nationaal Park de Meinweg waar kinderen het avontuur van Spaai (na)beleven, in het speelbos, bij verdroogde planten, etc.

Prijsvraag

Staatsbosbeheer verbindt een prijsvraag aan de boekpresentatie. Kinderen van Nederland zijn welkom iets spannends te maken over het geheim van de boswachter. Dat spannends kan van alles zijn: een verhaal, een strip, een tekening of een lied. Alles is mogelijk, als het maar geheim is en over de boswachter gaat. Het meest spannende iets wint een exclusieve middag met de boswachter. De winnaar wordt tijdens de boekpresentatie bekend gemaakt.





http://www.staatsbosbeheer.nl