Gemeente Heumen

Voortgang reconstructie Rijksweg

Nieuwe fase
De reconstructie van de Rijksweg door Malden (N844) gaat deze week een nieuwe fase in. Op 22 oktober, 2 weken later dan gepland door leveringsproblemen met asfalt, zal het gedeelte ter hoogte van het winkelcentrum klaar zijn. Dat heeft de provincie laten weten in een brief aan aanwonenden.

Afsluiting/omleiding
Tot 19 november wordt gewerkt aan het gedeelte tot aan de rotonde Droogsestraat/Heiweg. Van vrijdagmiddag 29 oktober tot maandagmorgen 1 november wordt ook in de avond en nacht gewerkt, vooral aan de rotonde Droogsestraat-Heiweg. De Rijksweg richting Nijmegen is dan afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt nu omgeleid via de Broekkant en de Droogsestraat. Dat geldt ook voor de lijnbussen. In het weekend dat aan de rotonde wordt gewerkt loopt de omleiding over de Hatertseweg. Bewoners van de Heiweg kunnen dan gebruik maken van het doorsteekje naar de Windvleugel (de afzetpalen zullen daarvoor tijdelijk worden weggehaald).

Werkzaamheden volgend jaar
Begin volgend jaar zal aan de weg worden gewerkt vanaf de rotonde tussen Groesbeekseweg tot aan de Jan J. Ludenlaan en daarna aan de kruising bij Union.
Kijk voor meer informatie op www.gelderland.nl en klik achtereenvolgens op Verkeer en vervoer > wegen en N844.

Begrip en respect
Hoewel de reconstructie een aangelegenheid is van de provincie trekt wethouder Van den Berg van de gemeente het zich aan hoe de omleidingsroutes vollopen. Hij vindt dat de weggebruikers en aanwonenden respect verdienen voor het geduld dat ze opbrengen voor de verkeersoverlast. Hij hoopt dat dit begrip ook in de laatste weken kan worden opgebracht.