Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Tunnel bij station Maarn gaat weer open voor gemotoriseerd verkeer

Tunnel bij station Maarn gaat weer open voor verkeer

Uiterlijk vrijdag 22 oktober gaat de tunnel bij het station Maarn (aan de Raadhuislaan) weer open voor gemotoriseerd verkeer.

Dit is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente, Rijkswaterstaat, ProRail en aannemer Strukton. Om verkeersdrukte bij de Kapelweg en Tuindorpweg te voorkomen, wordt doorgaand verkeer op de Amersfoortseweg geadviseerd de huidige omleidingsroute te gebruiken.

In de nieuwe tijdelijke situatie bij de tunnel blijft er één rijstrook beschikbaar en wordt aan beide kanten van de tunnel een verkeersregelinstallatie geplaatst. Auto's en fietsers kunnen om en om deze rijstrook gebruiken. Voor voetgangers wordt een smal voetpad gecreëerd. Voor de opslag van bouwmaterialen wordt gebruik gemaakt van een deel van het grasveld bij het voormalig gemeentehuis.

De werkzaamheden aan het tunneltje bij het station vinden plaats in het kader van het project `Verbreding A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal' door Rijkswaterstaat. In eerste instantie werd uitgesproken dat de tunnel bij het station voor een langere periode voor gemotoriseerd verkeer afgesloten zou worden.

Na de start van de werkzaamheden kwamen er veel kritische signalen van inwoners en ondernemers over de langdurige afsluiting. Deze geluiden zijn serieus opgepakt. Alle betrokken partijen hebben daarom gezocht naar een oplossing waarbij rekening is gehouden met een betere bereikbaarheid. Hierbij is de veiligheid van de weggebruiker niet uit het oog is verloren.

Alle inwoners van Maarn ontvangen, uiterlijk begin volgende week, een nieuwsbrief namens de gemeente, ProRail en Rijkswaterstaat.