Persberichten

Volgende kampeervakantie begint op Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Publicatiedatum: 05-10-2010

Persbericht
Utrecht, 19 oktober 2010

Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs die komende vrijdag, 22 oktober, begint kunnen de bezoekers te midden van het prachtige aanbod van kampeermiddelen op wielen en informatieve demonstraties de echte kampeersfeer proeven en meer dan ooit informatie vergaren over kampeerbestemmingen. Op de beurs zijn alle nieuwe modellen voor 2011 te zien, inclusief alle producten die onlangs in Duitsland werden bekroond met een Design Award. Alle liefhebbers van caravans, kampeerauto's en vouwwagens, jong, oud, alleenstaand of met kinderen kunnen op de beurs alle voorbereidingen treffen voor hun volgende kampeervakantie. Aangezien een groot deel van kampeerders meerdere keren per jaar korte trips maakt zoomt de beursorganisatie met het thema 'Bestemming Benelux' in op dicht bij huis. Ook het activiteitenprogramma tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is indrukwekkend. De data zijn van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 oktober.

Van alles te beleven
Voor de bezoekers is van alles te doen en te beleven. Wat te denken van een gratis proefrit in de nieuwste kampeerauto op de openbare weg, demonstraties koken op de camping, verkiezingen van de camper en caravan van het jaar, veilingen met leuke prijzen en praktische en technische tips en demonstraties op het Wijs op Reis plein. Voor de kleinste beursbezoekers is een Kidscorner ingericht met een grote skelterbaan. Hier kan het kroost laten zien hoe goed zij kunnen inparkeren met een aanhangertje.

Alles onder één dak
De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een begrip, een degelijk en vertrouwd evenement met als kenmerken een ruim opgezet prachtig aanbod nieuwe kampeermiddelen op wielen, de grootste showroom van Nederland voor toercaravans, kampeerauto's, vouwwagens, tenttrailers, voortenten, onderdelen en accessoires en toeristische informatie. De bezoekers vinden alles onder één dak, met deskundig advies van ervaren exposanten. Nagenoeg alle disciplines en merken zijn aanwezig.

'Bestemming Benelux'
Kampeerders zoeken rust, ruimte, natuur, cultuur, maken tijdens de vakanties graag uitstapjes en willen ook actief bezig zijn. Met wandelen en fietsen bijvoorbeeld. Dit jaar worden de bezoekers op hun wenken bediend: de kampeerbestemmingen België, Nederland en Luxemburg worden volop in de schijnwerpers gezet. De beursbezoekers kunnen rekenen op leuke tips en veel informatie over de prachtige kusten, historische steden en natuur in deze goed bereikbare landen.

Proefrit, veilingen, koken, Wijs op Reis Plein
Een proefrit maken tijdens de beurs? Dat kan. Voor de bezoekers staat de nieuwe Hypermobil B-klasse kampeerauto ter beschikking voor een rit van twintig minuten onder deskundige begeleiding. Aanmelden kan tot en met 13 oktober met het formulier op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl. Exposant Kampeerzaken.nl organiseert dagelijks heuse veilingen van kampeerproducten, beschikbaar gesteld door tientallen exposanten, variërend van handige accessoires tot complete tenten. Liefhebbers van koken op de camping kunnen hun hart ophalen tijdens de kookdemonstraties op een skottelbraai. Een professionele kok laat zien dat op de camping veel eenvoudige gerechten heel gemakkelijk kunnen worden bereid. De bezoekers kunnen zelf achter de skottelbraai aan de slag met advies van de chef. Aanmelden kan op de stand van Koken op de Camping. De deelnemers worden beloond met een kookboek. Het Wijs op Reis Plein op de beurs is de place to be voor informatie over reparatie en onderhoud van kampeervoertuigen, reiniging, en klimaatbeheersing.

Sander en Jessica
Ook Sander en Jessica, bekend van het RTL programma Campinglife, maken hun opwachting op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs voor een Meet & Greet met de beursbezoekers. Het welbekende televisie duo gaat graag op de foto met de vele fans. Sander en Jessica zijn zondag om 11.00 uur en 15.00 uur te vinden bij de Campinglife Caravan op de stand van exposant Eriba/Hymer.

Verkiezingen
Behalve voor de welbekende verkiezing van de Kampeerauto van het Jaar, een initiatief van de Nederlandse Kampeerauto Club, is de Kampeer en Caravan Jaarbeurs nu ook de plek voor de jaarlijkse Caravan en Camper van het Jaar verkiezing van de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen. De winnende camper en caravan worden al op de eerste beursdag onthuld. De jury bestaat uit journalisten met ruime ervaring in de branche die behalve de winnaars ook twee runners-up aanwijzen. Voor de NKC competitie kunnen de beursbezoekers een stem uitbrengen op de genomineerde kampeerauto's op de beurs. Hun keuze en die van de vakjury bepalen samen de winnaar die op de laatste beursdag wordt bekendgemaakt.

Elektrische fietsen
Elektrische fietsen genieten een grote populariteit onder bezitters van caravans, camper s en tenttrailers. Dat bleek vorig jaar wel uit de grote belangstelling voor het paviljoen dat aan elektrische fietsen was gewijd. Dit keer wordt het paviljoen uitgebreid met een parcours waar de belangstellenden zelf kunnen proberen en ervaren wat een elektrische fiets zoal aan voordelen biedt.
Voor meer informatie en een kaartje met korting: www.kampeercaravanjaarbeurs.nl.

Noot voor de redactie (