RTL Group

RTL 4: nominaties Televizier-Ring erkenning van de kijker

RTL 4 is vrijdag aanstaande met twee programma's in de race voor de felbegeerde publieksprijs De Gouden Televizier-Ring. Op hetzelfde gala zijn ook vier RTL 4-gezichten genomineerd: voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw Linda de Mol en Irene Moors, voor de Zilveren Televizier-Ster Man Jeroen van Koningsbrugge en voor de Televizier Talent Award Jan Kooijman.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: "Ik ben zeer trots op onze nominaties. Het gaat om een publieksprijs dus het is een erkenning van de kijker. Met 'Ik Hou Van Holland' en 'De TV Kantine' maken we ook een goede kans om te winnen. Dankzij Linda, Jeroen, Peter en hun gasten hebben miljoenen Nederlanders elke week een hele gezellige zaterdagavond. En 'De TV Kantine' is niet alleen bijzonder geestig, de creatie van inmiddels 253 typetjes is ook een topprestatie van Carlo en Irene. Maar voor nu zijn we vooral de mensen dankbaar die de moeite hebben genomen om hun stem uit te brengen zodat we überhaupt genomineerd zijn, ook voor de vier RTL 4-gezichten."

Naar 'Ik Hou Van Holland' kijken op zaterdagavond ruim 2 miljoen mensen. 'De TV Kantine' won vorig jaar de Beeld en Geluid Award in de categorie Amusement. Deze prijs wordt toegekend door een vakjury. 'Ik Hou Van Holland' en 'De TV Kantine' zijn de enige twee in Nederland bedachte formats van de genomineerde programma's.

RTL 4 won zevenmaal eerder 'De Ring', met 'Vrienden Voor Het Leven' (1991), 'Vrouwenvleugel' (1994), 'GTST' (1995), 'Baantjer' (1997), 'Westenwind' (2000), 'De Bauers' (2004) en 'Gooische Vrouwen' (2009). Slechts driemaal eerder was de familiezender met twee programma's tegelijk genomineerd (1991, 1994 en 2003).

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, via tel: 035 - 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.