Gemeente Meppel

Ruben Houkes vrijdag 22 oktober aanwezig op groot judofeest.

Spectaculaire afsluiting programma Schooljudo.nl; Oud-topjudoka Ruben Houkes vrijdag 22 oktober aanwezig op groot judofeest.

19-10-2010 -
Door de gemeente Meppel is een subsidie beschikbaar gesteld om op alle basisscholen in Meppel voor twee onderbouwgroepen het gehele judoprogramma van Schooljudo.nl voor 12 weken uit te voeren. Ruben Houkes zal als ambassadeur van Schooljudo.nl op vrijdag 22 oktober een judoclinic aan alle deelnemende kinderen verzorgen. Wethouder Koos de Vos: "Kennismaking met topsport en topsporters is een belangrijke brug naar deelname aan sport door kinderen. En topsporters zijn ook maar gewone mensen van vlees en bloed die je op deze bijzondere manier in Meppel van dichtbij kunt bekijken en bewonderen".

Verbeteren motorische vaardigheden
Begin maart 2010 zijn de eerste vijf basisscholen in Meppel gestart met het programma, de overige basisscholen zijn in september 2010 gestart. Doelstellingen van het programma zijn o.a. door middel van judo de sociale en motorische vaardigheden te verbeteren én kinderen structureel in beweging te krijgen. Schooljudo.nl werkt samen met door de Judo Bond Nederland erkende judoverenigingen. In de gemeente Meppel wordt het programma in nauwe samenwerking met het nieuwe Meppeler judo initiatief "Sonkei" uitgevoerd.

Het Schooljudoprogramma begint tijdens schooltijd, waar de lessen door een gekwalificeerde judodocent van "Sonkei" verzorgd worden in de eigen sportzaal van de school. Zes weken lang krijgen kinderen de basisbeginselen van judo aangeleerd. Per les wordt er aan de hand van een vastomlijnd lestraject gewerkt aan zowel een sociale als sportieve doelstelling. Voor elk kind is er tijdens het programma een judopak beschikbaar en zullen de lessen op een professionele judomat worden gegeven. Ruben Houkes (3e OS Beijing en Wereldkampioen judo 2007) zal als ambassadeur van Schooljudo.nl een alle deelnemende kinderen een spectaculaire judoclinic verzorgen. Tijdens het judofeest zal hij zijn Olympische medaille laten zien en zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor het naschoolse programma en uiteindelijk lid te worden van een judovereniging.

Programma vrijdag 22 oktober:
11.00 - 11.10 uur - Binnenkomst deelnemers
11.10 - 11.15 uur - Opening Wethouder de Vos
11.15 - 11.55 uur - Clinic Ruben Houkes
11.55 - 12.15 uur - Gelegenheid tot vragen stellen Ruben Houkes

Adres:
Sportzaal de Aanloop
Woldkade 7a Meppel

Meer informatie op www.schooljudo.nl