Gemeente Sneek


Fusie lokale omroepen

Als SWF lokaal beginnen de lokale omroepen A7FM, RTN en Radio Markant 22 oktober a.s. met gezamenlijke uitzendingen op de kabel (freq. 99.4 Mhz).

Volgens de Mediawet mag in een gemeente maar één Lokale Omroep zijn gevestigd. Daarom is door de gemeentelijke herindeling van Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel een nieuwe situatie ontstaan voor de Lokale Omroepen A7FM, RTN en Radio Markant.

De gezamenlijke besturen hebben in 2009 in een intentieverklaring vastgelegd, te willen fuseren om zo één nieuw lokale omroep te vormen. De voorgenomen fusie krijgt gestalte door de oprichting van een nieuwe stichting: Stichting Lokale Media instelling Súdwest Fryslân en is gevestigd in Koudum. Onder de roepnaam SWF lokaal zal de nieuwe stichting zich in hoofdzaak richten op het verspreiden van lokaal nieuws via Radio, Televisie, Kabelkrant en Internet.

De huidige drie studio's in Bolsward, Koudum en Sneek blijven in gebruik vanwege de uitgestrektheid van de nieuwe gemeente.

Op 22 oktober beginnen de gezamenlijke radio uitzending met een geheel nieuwe programmering. Behalve op de zaterdag en de zondag zal overdag veel muziek, afgewisseld door lokaal en landelijk nieuws te beluisteren zijn. Op de avonden worden unieke eigen programma's van onze vrijwilligers uitgezonden. Zaterdag sport met veel eigen programma's en zondag veel aandacht voor kerkdiensten en geestelijke liederen en eigen programma's, meer info op http://www.swflokaal.nl/

Swf lokaal is op de kabel te ontvangen op freq. 99.4, (tot nader orde in het gebied nijefurd op de huidige freq. 104.1 en 104.4) in de ether blijft alles (voorlopig) gelijk; gebied Sneek -Wymbrits (radio markant) 106.3 gebied Bolsward - Wunseradiel (A7 FM) 106.6 en gebied Nijefurd (RTN) 105.4