Gemeente Hilversum

De wegwerkzaamheden van 22 t/m 29 oktober 2010

publicatiedatum: dinsdag 19 oktober 2010

Op de Diependaalselaan wordt de komende drie weken gewerkt aan de rotonde Kerkelandenlaan/Zeverijnstraat en aan de zuidzijde van het plantsoen van de Diependaalselaan tussen de Admiraal de Ruyterlaan en de Loosdrechtseweg.

De kruising met de Hilvertsweg gaat op vrijdagmiddag 22 oktober open alsook het grootste deel van het voorrangspleintje op de kruising met de Admiraal de Ruyterlaan en de Johan de Wittstraat. De Johan de Wittstraat zelf blijft nog een week afgesloten.

De wijk Kerkelanden is vanaf de kant van de Vreelandseweg bereikbaar over de nieuwe bypass. De wijk Kerkelanden uit de Diependaalselaan op is via een kleine bypass mogelijk, maar alleen voor personenwagens en alleen in de richting van de Loosdrechtseweg.

Autoverkeer uit Kerkelanden moet bij de Loosdrechtseweg een keuze maken: of linksaf naar de Gijsbrecht van Amstelstraat en het centrum of rechtsaf richting Loosdrecht. Daar wordt voor autoverkeer naar de wijken ten zuiden van de Diependaalselaan een omleiding aangegeven over de Van Ghentlaan, richting de A27 langs de route Rading (Nieuw-Loosdrecht)/Noodweg/Utrechtseweg en richting de N201 over Oud-Loosdrecht.

Vanaf de A27 staat een omleiding aangegeven richting Hilversum Zuid en het Havenkwartier over de Utrechtseweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat. Bij de kruising Gijsbrecht/Loosdrechtseweg moet autoverkeer naar Kerkelanden linksaf de Loosdrechtseweg op en autoverkeer richting het Media Park rechtsaf. Autoverkeer richting de N201 wordt rechtdoor geleid door de opengestelde knip in de Gijsbrecht van Amstelstraat op de kruising met de Bodemanstraat en de Vreelandseweg.

Aan de hoofdomleidingsroutes voor alle werkzaamheden op de Diependaalselaan verandert niets. Het doorgaand verkeer houdt tot half november zijn routes langs de Ring Oost en de Ring Noord/West, dus vanaf de Vreelandseweg (N201) linksom en vanaf de A27 rechtdoor over het Oostereind en de Ring Oost naar het Den Uylplein.

Op de Lorentzweg wordt de kruising met de Kleine Drift en de Prof. Kochstraat heringericht. De kruising is aan de zijde van de Lorentzweg afgesloten.

Verder wordt gewerkt:

o op het Oostereind, verkeershinder door voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een tunnelbak in 2011;

o op de Da Costalaan tussen de Bosboom Toussaintlaan en de Bilderdijklaan en op de Multatulilaan tussen de Da Costalaan en de Staringlaan;

o en op de Anthony Fokkerweg, vervangen riool tussen de Minckelersstraat en de Mussenstraat.