Gemeente Meppel


Prijsuitreiking en tentoonstelling Beeldschoon water

20-10-2010 -
Vrijdag 22 oktober vindt de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Beeldschoon water Meppel plaats. De winnaar ontvangt de prijs uit handen van wethouder Ton Dohle. Naast de prijsuitreiking opent fotograaf Willem Kolvoort ook de tentoonstelling Beeldschoon water, die van 22 oktober tot en met 26 november te zien is. De tentoonstelling geeft de bezoeker een unieke kijk onder de Drentse onderwaterspiegel.

De fotowedstrijd was een initiatief van waterschap Reest en Rieden en gemeente Meppel. Het thema was beeldschoon water, dat aansluit bij het project met meerdere organisaties in Drenthe. Met de fotowedstrijd wilden de gemeente en het waterschap te weten komen wat het beeld van inwoners en bezoekers is bij schoon water in Meppel. Er zijn 51 foto's ingezonden. Deze zijn hier te bekijken.

Opening tentoonstelling
In opdracht van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Het Drentse Landschap heeft onderwaterfotograaf Willem Kolvoort in heel Drenthe honderden onderwateropnames gemaakt. Dat heeft talrijke verrassende en onverwachte foto's opgeleverd. Van deze unieke serie foto's is de expositie Beeldschoon water samengesteld. De expositie geeft de bezoeker een fascinerende kijk onder de Drentse waterspiegel in beken, vennen, sloten en meren. Willem Kolvoort zal de tentoonstelling zelf openen. De tentoonstelling is van 24 oktober tot 26 november te zien in de Stadskwekerij in Meppel (Marten Ottenlaan 21). De tentoonstelling is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag is de tentoonstelling gesloten.

Programma
De bijeenkomst start om 14.00 uur in de Stadskwekerij in Meppel. Na het welkom door dijkgraaf Marga Kool reikt wethouder Ton Dohle de prijzen uit aan de winnaars van de fotowedstrijd. Vervolgens opent fotograaf Willem Kolvoort de tentoonstelling van zijn foto's.

U bent van harte uitgenodigd om de prijsuitreiking en de tentoonstelling bij te wonen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de fotowedstrijd hier. Voor meer informatie over het project Beeldschoon Water vindt u op http://www.beeldschoonwater.nl/.