Gemeente Meppel


Vrijdag 22 oktober officiële heropening Grote en Kleine Oever

21-10-2010 -
Vrijdag 22 oktober aanstaande om 10.00 uur worden de Grote en Kleine Oever officieel heropend. Deze wegen vormen een belangrijk deel van de binnenring rond het centrum van Meppel. Tijdens de officiële heropening (op de kop van de Stoombootkade) zal wethouder Ton Dohle een toelichting geven op de werkzaamheden en het startsein geven voor een schoonmaakactie voor de officiële openstelling. De binnenstad van Meppel ondergaat sinds 2009 een herinrichting. Het project heeft de naam Facelift Meppel Centrum gekregen, omdat het een kwaliteitsslag omvat voor het centrum van Meppel. Zo is de oude riolering onder de Grote Oever vervangen en na een periode van noodbestrating is de straat nu voorzien van een nieuwe herinrichting.

Inwoners en ondernemers betrokken
Bij de werkzaamheden is zoveel mogelijk rekening gehouden met de drukke maanden voor de ondernemers en de bereikbaarheid van de binnenstad voor bezoekers en leveranciers. De plannen zijn allemaal voorbesproken in een klankbordgroep met inwoners en ondernemers.

Inrichting weg
De weg is als een 30 km/u gebied volgens de principes van `Duurzaam Veilig' ingericht. De weg is hiervoor versmald, de ringfunctie benadrukt door een uniforme inrichting en materiaalkeuze en het kruispunt met de Kruisstraat is als een `shared space gebied' ingericht. De provincie Drenthe heeft aan dit project een bijdrage geleverd in het kader van de Brede Doel Uitkering Verkeer en Vervoer.

Aankleding weg
Er volgen nog een aantal aanvullende werkzaamheden aan de Grote en Kleine Oever, zo zullen er nog een aantal bomen geplant worden en zullen de parkeermeters weer geplaatst gaan worden.