Gemeente Eindhoven

Voetgangersbrug Tongelreep afgesloten

Vanaf vrijdag 22 oktober 2010 sluit de gemeente de voetgangersbrug tussen de grote parkeerplaats van de Tongelreep en het zwembad af. Uit onderzoek is gebleken dat de brug niet meer veilig is.

Vele mensen gebruiken de brug om van de parkeerplaats naar het zwembad te gaan en weer terug. Het is daarom belangrijk dat deze brug veilig is. De gemeente kan de veiligheid van deze brug niet meer garanderen. Daarom sluit de gemeente de brug af. De gemeente gaat nu onderzoeken wat de beste manier is om de brug weer veilig te maken.

Bereikbaarheid zwembad

Het zwembad blijft gewoon bereikbaar vanaf de parkeerplaats. Voetgangers kunnen omlopen via het trottoir langs de Antoon Coolenlaan. Dit trottoir is verlicht.

Oorzaak

De brug is gebouwd in 1986. Al die jaren was de brug veilig voor gebruik. Maar doordat de stalen kokers die de draagconstructie vormen, lek zijn geraakt, zijn deze vol water komen te staan. De gemeente heeft de afgelopen winters ook op deze brug veel zout moeten strooien om gladheid te voorkomen. Hierdoor zijn de kokers gaan roesten. Om ongelukken te voorkomen, sluit de gemeente de brug af.