Vlaamse Overheid

in Sint-Denijs-Westrem krijgt herstelbeurt

E40 Gent-Oostende: Rechterrijstrook in Sint-Denijs-Westrem krijgt herstelbeurt

Vlaamse overheid

donderdag 21 oktober 2010

Het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen laat dit weekend herstellingswerken uitvoeren aan de rechterrijstrook van de E40 richting kust in Sint-Denijs-Westrem. Die werken starten vrijdag 22 oktober na de ochtendspits en kunnen tot maandagnamiddag 25 oktober duren. Het verkeer moet tijdens de ingreep over twee rijstroken, wat mogelijk hinder veroorzaakt.

Het vele vrachtverkeer heeft de rechterrijstrook op de E40 richting kust aangetast. Vooral de brug over de Vennestraat, aan de geluidsschermen in Sint-Denijs-Westrem, heeft nood aan een opknapbeurt. Die brug ligt aan kilometerpunt 47.8, voor de bestuurders richting kust net voorbij de af- en oprit van Sint-Denijs-Westrem.

De herstellingswerken aan de vlotplaat, zeg maar de overgang tussen brug en weg, starten vrijdag 22 oktober om 9 uur en duren tot maandag 25 oktober 16 uur. Tot zaterdag vindt de stabilisering van die vlotplaat plaats. Zondag moet daarvoor een aangebrachte opvulling ontharden. Maandag herstelt de aannemer nog de brugdekvoegen. Gedurende die hele periode moeten de automobilisten over twee rijstroken. Om de veiligheid van de wegenarbeiders en weggebruikers te garanderen, zal de maximumsnelheid langs de werf beperkt worden tot 70 kilometer per uur. De wegpolitie blijft snelheidscontroles uitvoeren.