Gemeente Beek


Koninklijke Onderscheiding voor Fien Cüsters uit Neerbeek

Fien Cüsters uit Neerbeek ontving donderdag 21 oktober jl. een koninklijke onderscheiding, oftewel âlintjeâ, uit handen van burgemeester Cremers van de gemeente Beek. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Cüsters (79) is al 50 jaar zeer actief als vrijwilliger hulpverleningen voor Het Rode Kruis afdeling Westelijke Mijnstreek Zuid. Haar enorme betrokkenheid bij het Rode Kruis en hulpbehoevenden in de gemeenschap roepen enorm veel respect en bewondering op in de Beekse samenleving. Naast haar actieve en deskundige inzet als vrijwilliger hulpverleningen is mevrouw Cüsters ook iemand die aandacht besteed aan het onderhoud van het gebouw van het Rode Kruis. Tevens bezoekt zij andere vrijwilligers in droevige en blijde gebeurtenissen en neemt zij enthousiast en met volle inzet deel aan de dagtochten en boottochten van het rode Kruis.

Mevrouw Cüsters ontving de onderscheiding tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van Het Rode Kruis afdeling Westelijke Mijnstreek Zuid.

Â