Politie Groningen

Vrijdag 22 oktober 2010

Provincie Groningen, 22-10-2010

Container valt van vrachtauto

HOOGEZAND Een 36-jarige man uit Stadskanaal is donderdagochtend op de Nijverheidsweg in Hoogezand met de schrik vrij gekomen. De Kanaalster, die in een busje reed, zag vlak voor hem een container van een vrachtauto vallen en kantelen. Hierdoor gleed aluminium uit de container op het wegdek. Het busje met aanhangwagen werd door het aluminium opzij geduwd. De bestuurder en zijn bijrijder raakten niet gewond. Wel raakte zowel het busje als de aanhangwagen beschadigd. Volgens de vrachtwagenchauffeur, een 44-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen, kantelde de container nadat het tegen de stoeprand kwam. Door tegendruk knapte een katrol, waarna de bak op het wegdek terecht kwam. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man aangehouden na mislukte overval

WINSCHOTEN De politie heeft donderdagochtend een 40-jarige man uit Winschoten aangehouden na een mislukte overval. De Winschoter liep een tankstation op de Sint Vitusholt in Winschoten binnen. De man gaf in woorden aan dat het een overval betrof en hij eiste van twee medewerkster geld. Toen één van de vrouwen vertelde dat er geen geld in de kluis zat, koos de overvaller eieren voor zijn geld. Hij liep zonder geld het pand uit. De man werd in de buurt van het tankstation ingerekend. De 40-jarige werd ook al op woensdagochtend 13 oktober gepakt na een mislukte overval in een bankfiliaal op de Venne in Winschoten. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Auto en bromfietser botsen

BLIJHAM Bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Blijham is donderdagochtend een 18-jarige jongeman uit Blijham gewond geraakt. De jongen reed op zijn bromfiets op de hoofdrijbaan, terwijl dat niet is toegestaan. Daarnaast voerde hij vermoedelijk geen verlichting. Een 52-jarige automobilist uit de gemeente Bellingwedde verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser. Door de aanrijding kwam de 18-jarige ten val. Hij werd onder meer met gebroken ribben naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Kopstaartbotsing op snelweg

GRONINGEN Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij Groningen is donderdagochtend een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer zat naast haar 28-jarige man uit Drachten. De Fries moest remmen voor de voor hem rijdende auto, die bestuurd werd door een 50-jarige man uit Marum. De 28-jarige kon zijn auto niet tijdig tot stilstand brengen, waarna hij tegen de auto van de Marum reed. Deze botste vervolgens tegen de auto van een 38-jarige man uit Steenwijk. De vrouw werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie pakt trio na diefstal

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag op de Kleine Lage der A drie buitenlandse mannen in de leeftijd van 21,23 en 45 jaar aangehouden voor gezamenlijke diefstal. Een beveiligingsmedewerker betrapte het trio na de diefstal van meerdere jassen uit een kledingzaak in de Herestraat in Groningen. Twee politieagenten in burgerkleding zagen het trio wegrijden in een auto en zij zetten de achtervolging in. Door drukte in het verkeer konden zij de auto met de verdachten goed volgen. Op het Kleine Lage der A parkeerde de bestuurder de auto. Hierop werd het drietal aangesproken. In de wagen vonden de agenten meerdere kledingstukken met de prijskaartjes van de betreffende kledingwinkel er aan. Hierop werden de mannen, afkomstig uit één van de Balkanlanden, aangehouden en ingesloten in een cel. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de verdachten. Alle kleding werd in beslag genomen.

Man aangehouden na ophitsen honden

MUSSELKANAAL De politie heeft donderdagmiddag in een woning in Musselkanaal een 27-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Agenten gingen naar het huis omdat de Musselkanaalster ruim 2.000 euro aan openstaande boetes had. De man stond buiten, maar vluchtte naar binnen om aan de politiemensen te ontkomen. Daarbij haalde hij een hond uit een zogenaamde bench en hitste het dier op tegen de agenten. De honden beten echter niet waarna de verdachte aangehouden kon worden. Hij is ingesloten en zal zijn boetes moeten betalen.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

SCHEEMDA De politie heeft donderdagavond in Scheemda een 35-jarige fietsendief uit Groningen op heterdaad aangehouden. De man liep samen met iemand anders bij een woning en had daar een fiets weggenomen. Dit werd door een omstander gezien die vervolgens de achtervolging inzette en de politie waarschuwde. Gewaarschuwde agenten zagen het tweetal wegrennen in een weiland langs de Scheemderweg. De 35-jarge kon daar worden aangehouden. Zijn kompaan wist te ontkomen. De identiteit van de tweede persoon is bekend. De Groninger is ingesloten.

Betaalautomaten in parkeergarage opengebroken

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor het kraken van betaalautomaten in een parkeergarage aan de Westerhaven. De politie kreeg via de centrale meldkamer van het parkeerbedrijf door dat er een verdachte situatie in de garage was. Agenten zagen nabij een automaat de verdachte en konden hem aanhouden. Vermoedelijk was de verdachte met anderen, maar wisten die te ontkomen. Het is nog niet bekend of die anderen een buit hebben meegenomen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 21 oktober op diverse plaatsen op snelheid.


- Gaarkeuken, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen: 535, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Heerdenpad:aantal geregistreerde snor- en bromfietsen: 30, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 59 km/uur, maximum toegestane snelheid: 25 (snorfiets) en 30 (bromfiets) km/uur.


- Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1781, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Zaagmuldersweg:verkeerscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 450, aantal overtredingen: 8, geen gordel (2x), rijden zonder rijbewijs (2x), niet handsfree bellen (1x), geen helm (1x), lekke uitlaat (1x) en onverzekerd rijden (1x).