Gemeente Leeuwarden

Persbericht:
Schilderkunst vanuit mobiel atelier Wissesdwinger

Beeldend kunstenaar Dirk Hakze werkt van 21 tot 29 oktober 2010 vanuit zijn opvallende mobiele atelier aan zijn nieuwe project "Studio Seguénte". Iedere dag vervaardigt de kunstenaar zijn schilderijen op het parkeerterrein van de Kunstuitleen, Wissedinger 1 te Leeuwarden.

Zijn nieuwe project is een variatie op het zeer succesvolle panoramaproject 'The Colors of Music'. Inspiratiebronnen zijn klassieke muziek in combinatie met omgevingsgeluiden en de landschappelijke omgevingen waarin de Studio staat opgesteld. Iedere dag maakt hij kleine schilderijen met afmetingen van dertig bij tachtig centimeter. De bezoekers kunnen de kunstenaar van buiten het atelier volgen bij zijn werkzaamheden. Er hangen een aantal koptelefoons aan het atelier om de muziek waarop Hakze werkt te kunnen beluisteren.

Hakze integreert met zijn projecten laat-romantische en hedendaagse muziek in de schilderkunst. De muziek die de kunstenaar voor dit rondreizende project gebruikt, zijn de Nocturnes van de franse componist Frédéric Chopin. (1810-1849). De uitvoering van de muziek is van de Portugese pianist Maria João Pires.