Eerste volwaardige iPad editie van Nederlands vakblad

22/10/2010 10:22

Control | Vakblad voor de gamesindustrie

Als eerste vakblad in Nederland heeft Control, het tijdschrift voor de Nederlandse gamesindustrie, een iPad-editie gelanceerd. De digitale uitgave, aangepast voor het bekijken op de iPad, is vanaf vandaag beschikbaar.

"Een volwaardige iPad-editie past bij het innovatieve karakter van de gamesindustrie", zegt uitgever Matthijs Dierckx. "En ik ben er van overtuigd dat binnen nu en vijf jaar de meeste tijdschriftlezers een tablet gebruiken. Voor een uitgeverij is het dus belangrijk nù uit te zoeken wat de mogelijkheden van de nieuwe apparaten zijn."

Control is het vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie en bestaat volgende maand drie jaar. Hoofdredacteur Eric Bartelson ziet ook inhoudelijke voordelen aan interactieve iPad-edities. "We kunnen ten opzichte van het papieren tijdschrift extra beeld en video gebruiken, dus meer informatie overbrengen. En bij een tablet gaat dat niet ten koste van het leescomfort. Dat gaat het wel wanneer iemand een magazine vanaf zijn monitor moet lezen."

Overigens kende de laatste papieren editie van het blad ook al een innovatie. Uitgever Dierckx: "Wie wil reageren op een artikel hoeft alleen nog met zijn mobiele een streepjescode te scannen. Lezers hoeven dus niet eerst naar een browser te gaan, de site openen en dan op zoek te gaan naar het artikel. Op deze manier maken we de afstand tussen blad en website weer een stukje kleiner."

De Control Magazine App is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Uitgeverij Het Redactielokaal en Elements Interactive.

Link naar de AppStore: http://ax.itunes.apple.com/nl/app/control-magazine/id393822086

Link naar meer informatie: http://control-online.nl/ipad/

Control Industry Dinner 2010, featuring the Dutch Game Awards

Op 18 november worden in Amersfoort voor de derde keer de Dutch Game Awards uitgereikt, de prijzen voor Nederlandse gamesmakers. Dit jaar dingen exact 100 games mee in diverse categorieën. De prijzen worden uitgereikt tijdens een groots diner dat is georganiseerd door het vakblad Control en het congres Game in the City.

Meer informatie: http://www.gameinthecity.nl/2010/control-industry-dinner-2010

Over Control

Control is het vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie, verschijnt acht keer per jaar (als papieren tijdschrift), heeft een oplage van 2.500 en wordt verspreid op basis van controlled circulation onder iedereen in Nederland die zich professioneel met games bezighoudt.

Naast het tijdschrift en de website met dagelijks nieuws, beschikt Control over een veelgebruikte vacaturesite voor de gamesindustrie (http://control-online.nl/JOBS).

Control is een onafhankelijke uitgave van Uitgeverij Het Redactielokaal

www.redactielokaal.nl / info@redactielokaal.nl

Postadres:

Postbus 19230

3501 DE UTRECHT

Bezoekadres (LET OP: NIEUW ADRES!)

Gebouw Dutch Game Garden

Neude 5

3512 AD Utrecht

Tel: +31 (0)30 - 231 99 14

Fax: Is de deur uit, e-mail is inmiddels uitgevonden

Over Elements Interactive

www.elements.nl

Development voor websites en webapplicaties doen we al sinds 1996. Veel van onze relaties doen al meer dan vijf jaar zaken met ons. En daar zijn we best een beetje trots op.

In 2003 zijn we gestart met development voor mobiel. In eerste instantie voor games, maar sinds enige jaren ook mobiele applicaties. Met de introductie van de iPhone en Android is deze markt nog verder opengebroken. Het is een marktsegment waar wij zeer ervaren en actief zijn.

Wij vinden onszelf vindingrijk, hebben een stevige "techno-push" en zoeken graag de grenzen van de techniek op. Daar waar het kan, houden we zaken simpel. Altijd op zoek naar blijvende oplossingen. Zowel voor web als mobiel. Steeds vaker overigens in de combinatie van die twee.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://control-online.nl