Gemeente Hilversum

Proeftuin voor nieuwe sportmogelijkheden

publicatiedatum: donderdag 21 oktober 2010
Op het raadhuis ondertekenden vertegenwoordigers van zwemvereniging HZC de Robben, NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond 18 oktober jl. een overeenkomst voor de start van de zogenaamde 19e proeftuin voor nieuwe sportmogelijkheden.

Met de proeftuin `Waterpolo Rulez' ontwikkelt zwemvereniging HZC de Robben aanbod waarmee kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar het ABC-zwemdiploma halen door middel van waterpolo. Met het project `Waterpolo Rulez' zijn kinderen na twee zwemseizoenen volledig zwemveilig. Dat wil zeggen dat ze over het gehele Zwem ABC beschikken en waterpolo jeugdlid zijn van vereniging HZC de Robben.

In de Proeftuinen Nieuwe Sportmogeljikheden wordt getest welk innovatief sportaanbod perspectief biedt om (meer) mensen aan het sporten te krijgen en te houden. Er zijn inmiddels achttien proeftuinen verspreid over heel Nederland met meer dan honderd betrokken sportverenigingen en zeventien sportbonden. `Waterpolo Rulez' is de negentiende proeftuin in het programma.

Het programma Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden wordt gefinancierd met subsidie van het ministerie van VWS en uitgevoerd door NOC*NSF in samenwerking met sportverenigingen, sportbonden, Olympische netwerken, gemeenten en sportraden.