Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

22 oktober 2010

---

Stedelijke vernieuwing uitgesteld

22 oktober 2010
"Bewoners mogen hier geen negatieve gevolgen van ondervinden". Dit zegt stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Stedelijke Vernieuwing) naar aanleiding van het bericht dat woningcorporatie Far West haar stadsvernieuwingsactiviteiten in Nieuw-West beëindigt.

Woningcorporatie Far West - een samenwerking van corporaties De Key, Rochdale en Stadgenoot - werd tien jaar geleden opgericht om de Westelijke Tuinsteden op te knappen. "De komende jaren willen we nog 3.600 nieuwe woningen bouwen. Achthonderd zouden van Far West komen.

Vernieuwing valt niet stil

We gaan onderzoeken in hoeverre de afzonderlijke corporaties De Key, Rochdale en Stadgenoot die plannen kunnen overnemen. De projecten die Far West in uitvoering had, worden gewoon afgemaakt. De vernieuwing in Nieuw-West valt niet stil.

De activiteiten van de woningcorporaties De Alliantie, Ymere en Eigen Haard gaan gewoon door. Wel komen er minder nieuwe woningen dan vóór de economische crisis gepland waren. Voor wijken waar sloop/nieuwbouw- en renovatieplannen niet doorgaan, gaan we in gesprek met de corporaties over het onderhoud aan de woningen."

---