Gemeente Hilversum

College stelt 8 miljoen beschikbaar voor betere onderwijshuisvesting in 2011

publicatiedatum: donderdag 21 oktober 2010

Ondanks de bezuinigingen waar de gemeente Hilversum voor staat, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten acht miljoen te investeren in onderwijshuisvesting in 2011. "De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van alle scholen in Hilversum. We willen samen met de schoolbesturen tot adequate onderwijshuisvesting komen. Optimale huisvesting is immers erg belangrijk om goed onderwijs te kunnen geven. In het collegeprogramma is dit ook één van de speerpunten," aldus wethouder onderwijs Erik Boog.

Een korte vooruitblik
Er wordt al hard gewerkt aan betere onderwijshuisvesting in Hilversum. Zo is er een grootschalige verbouwing bij het Comeniuscollege aan de gang en zijn de Hilversumse School Vereniging (HSV) en de Montessorischool-Zuid uitgebreid. Ook aan het Laapersveld is al bijna één van de twee geplande scholen verrezen. Toch moet er nog meer geïnvesteerd worden.

In het raadsvoorstel staat dat er in 2011 bijna acht miljoen euro geïnvesteerd gaat worden in onderwijshuisvesting. Ongeveer 2,5 miljoen daarvan is bedoeld voor de nieuwbouw van de Mozaïekschool. Deze school voor speciaal basisonderwijs aan de Wirixstraat krijgt een nieuw gebouw. Dit gebouw zal aansluiten op een monumentaal deel van de school, dat gerenoveerd wordt. De scholen aan het Laapersveld (Gooise Praktijkschool en de Annie MG Schmidtschool) krijgen bijna twee miljoen euro om hun nieuwbouw in 2011 te kunnen afronden. Voor het aanpassen van de locatie Badhuislaan, als aanvullende huisvesting voor het Gemeentelijk Gymnasium, wordt ook bijna twee miljoen euro uitgetrokken. Daarnaast staat er in het voorstel een bedrag voor de uitbreiding van de Wilhelminaschool en aanpassing van het gebouw aan de Buisweg voor de Al Islaam. Ook zal komend jaar de realisatie van Brede School Zuid (Savornin Lohman en de van Hasseltschool) gestalte kunnen krijgen. Verder wordt geld uitgetrokken voor De Wilge, Groot Goylant en het Kruispunt. "Deze investeringen zijn echt noodzakelijk en zijn besproken en tot stand gekomen met alle scholen in Hilversum," legt Erik Boog uit.

Begin november discussieert de gemeenteraad over het voorstel. Eind november komt het voorstel in Het Besluit.