Politie Zaanstreek-waterland

Verdachte situatie? Bel de politie!

Regio Zaanstreek-Waterland, 22-10-2010 o Op 11 oktober werd de publiekscampagne De pakkans vergroten heb je zelf in de hand gelanceerd. Deze publiekscampagne sluit aan op de Week van de veiligheid. Via deze campagne wordt aandacht gevraagd voor preventie van winkeldiefstallen en overvallen tijdens de donkere dagen.

De afgelopen tijd signaleert de politie vaker verdachte situaties in de kleinere dorpen van de regio Waterland. Onbekende personen in autos die zich ophouden tijdens de donkere uren en zich vreemd gedragen. De ervaring leert dat juist in de wintermaanden het aantal overvallen stijgt en dat overvallers hun voordeel doen met de omstandigheden van deze periode van het jaar. De politie houdt vaak verdachten aan dankzij meldingen van burgers. Deze meldingen vergroten zelfs de kans dat daders op heterdaad worden betrapt. Rona Speets, wijkteamchef Beemster-Zeevang: Daarom is het zo belangrijk dat omstanders verdachte situaties meteen melden bij de politie. En belangrijke gegevens zoals het signalement van de verdachte, het eventuele kenteken van het voertuig en de plaatsbepaling doorgeven. Dan kunnen wij meteen actie ondernemen.

Blijf alert op verdachte situaties of personen en maak direct melding via het alarmnummer 1-1-2. Vertrouw op uw intuïtie. Rona: Overvallen hebben zon verschrikkelijke impact op mensen. Wij stellen veel in het werk om overvallen te voorkomen én overvallers zo snel mogelijk te pakken. Maar met de hulp van burgers vergroten we de pakkans.