Werkonderbreking bij TNT in Kerkrade

22/10/2010 10:39

BVPP

Het TNT personeel op de Wenkenbachlaan in Kerkrade heeft vanmorgen uit protest het werk neergelegd. BVPP bestuurder Paul Jekkers is op dit moment in Kerkrade om te bemiddelen. De TNT-ers besloten het werk neer te leggen omdat de werkdruk naar ongekende hoogte is gestegen. Het is nog niet duidelijk of vandaag de post wordt bezorgd in Kerkrade en omstreken.

Naast de enorme werkdruk heeft ook deze TNT-vestiging te kampen met een tekort aan mensen om het werk op tijd af te krijgen, verlof opnemen is heel moeilijk en tenslotte komt overwerk op grote schaal voor, terwijl deze uren niet zonder slag of stoot worden uitbetaald.

Regeldrift

Door de regeldrift zijn de TNT-ers op eieren gaan lopen en vandaag waren ze het echt zat. Bellen als er thuis iets aan de hand is? Niet in de baas zijn tijd! Naar het toilet? Je wacht maar totdat je pauze hebt! Medicijnen slikken? Dat doe je maar in je eigen tijd! "Door dit soort betuttelende regels kan je wachten op weerstand. In een arbeidsrelatie is het geven en nemen, dit soort regels verstoren een gezonde werkrelatie. " Aldus Paul Jekkers, bestuurder van de BVPP.





(http://www.bvpp.nl)