Politie Brabant-Noord

Waarschuwing voor babbeltruc met bos bloemen

Oss/Herpen, 22-10-2010

De politie waarschuwt voor mensen die spullen stelen door middel van een babbeltruc. Vooral oudere mensen zijn het doelwit. Op maandagmiddag 11 oktober werd een 81-jarige vrouw uit Oss slachtoffer van diefstal. Dat gebeurde aan de Professor Mekelstraat. Bij de vrouw werden sieraden gestolen. Zondagavond 17 oktober rond 19.30 uur werd een 83-jarige man beroofd van sieraden en geld in de Brabantstraat.

In beide gevallen belde een onbekende vrouw aan bij de slachtoffers. Ze had en bos bloemen bij zich en vertelde dat de bloemen bestemd waren voor de buren of een buurtgenoot. Die waren echter niet thuis en de vrouw vroeg of ze even binnen mocht komen om een briefje te schrijven voor degene voor wie de bos bloemen was. De vrouw werd binnengelaten en leidde de slachtoffers af. Vervolgens kwam (ongezien) een tweede persoon binnen die spullen meenam. Bij de diefstal in Herpen bleek de tweede persoon een man te zijn.

De politie onderzoekt beide zaken en waarschuwt mensen om onbekenden niet binnen te laten, en ook geen geld te geven. In deze gevallen werd de babbeltruc uitgevoerd met een bos bloemen, maar er zijn legio andere smoezen waarmee dit soort dieven binnen proberen te komen of mensen geld proberen afhandig te maken. Denk bijvoorbeeld aan de smoes dat men zonder benzine staat en geld wil lenen.

Mensen die meer informatie denken te hebben over deze diefstallen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Oss via: 0900-8844 of anoniem via: 0800-7000.