Politie Drenthe

Vrijdag 22 oktober 2010

Provincie Drenthe, 22-10-2010

Politie controleert verkeer

EELDE/ZUIDLAREN Donderdagmorgen controleerde de politie bij basisschool De Kooi aan de Kooistukken het verkeer op het goede vervoer van kinderen in de auto. 1 ouder werd bekeurd. In Zuidlaren werd na meerdere klachten toezicht gehouden op het negeren van éénrichting verkeer rond de Kerkstraat en de Brinkstraat. Hier werden 2 personen bekeurd.

Winkeldiefstal
EMMEN Donderdagmiddag betrapte personeel van een supermarkt aan de Weerdingerstraat een winkeldief. Een 32-jarige inwoonster van Emmen stopte drie stukken brie in haar tas en rekende deze niet af. Ze werd overgedragen aan de politie en ging op de bon.

Politie onderzoekt aanranding
EELDE -Sinds donderdagavond is de politie in Eelde bezig met het onderzoek naar een zedenzaak. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat in de omgeving van de Burg. J.G. Legroweg kort daarvoor een meisje zou zijn aangerand.
De politie is daarop direct een uitgebreid onderzoek gestart. Aan het slachtoffer, een 12-jarig meisje uit Eelde, is hulp verleend. Een bosperceel gelegen tegenover het vliegveld aan de Burg. J.G. Legroweg werd afgezet in verband met een forensisch onderzoek. In de directe omgeving is gezocht naar sporen waarbij een politiehond is ingezet. Mensen die informatie hebben over deze zaak of mensen die donderdagavond omstreeks 20.00 uur in de omgeving van de Burg. J.G. Legroweg iets hebben gezien, kunnen dit doorgeven aan de politie via telefoon 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (meld misdaad anoniem).

Op de bon voor rijden zonder rijbewijs in onverzekerde auto HOOGEVEEN Een 37-jarige Hoogevener die donderdagmiddag het bureau in Hoogeveen verliet na het doen van aangifte, stapte daarbij in een onverzekerde auto en reed hierin weg. De man bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben en de auto was geschorst. Hij werd bekeurd en de auto werd binnen de hekken van het bureau gestald.

Schuurbrand met gewonde

GASSELTE Op een camping aan de Houtvester Jansenweg raakte donderdagavond een bewoner van een vakantiewoning gewond. In een naast de woning staand houten schuurtje ontstond brand waarbij de 67-jarige uit Santpoort-Noord afkomstige bewoner tijdens het blussen brandwonden opliep. Hij moest zich onder doktersbehandeling in het Refajaziekenhuis in Stadskanaal stellen. De brand is vermoedelijk ontstaan in een draaiende wasdroger.

Alcomobilist

EMMEN Een 53-jarige inwoner van Ter Apel ging in de nacht van donderdag op vrijdag op de bon. De man reed in zijn auto over de Wilhelminastraat toen hij gecontroleerd werd. Hij reed onder invloed, 700 ug/l, waarna ook zijn rijbewijs ingevorderd werd.

EMMEN Een 36-jarige Hoogevener reed in de nacht van donderdag op vrijdag onder invloed, 365 ug/l, in zijn auto over de Abel Tasmanstraat. Ook hij werd bekeurd.

Brandstichting vrachtauto
HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag stond een op een parkeerplaats aan de Jan Bruins Slotstraat geparkeerde vrachtauto volledig in brand. De brand werd geblust door de brandweer. Een voor deze vrachtauto geparkeerde vrachtauto liep door de brand flinke lakschade en een gesprongen ruit op. De politie onderzoekt de brand en sluit brandstichting niet uit.

Verdachten van koperdiefstal en bezit van vuurwapen aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie twee verdachten van koper c.q. ijzerdiefstal op heterdaad aan. Na een melding van koper- cq. metaaldiefstal van het oude postkantoor aan het Van Echtensplein werd direct een onderzoek ingesteld. Op het dak werd een persoon gesignaleerd die toen hij naar beneden klom aangehouden werd. Tijdens de aanhouding greep de 27-jarige uit Hoogeveen afkomstige verdachte meteen in zijn jaszak waarbij de politie daarin een vuurwapen aantrof. De man had ook een zakje met wit poeder, vermoedelijk speed, bij zich. Een medeverdachte probeerde op het terrein de benen te nemen en verstopte zich. Toen gewaarschuwd werd een politiehond te laten zoeken kwam hij direct te voorschijn en werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.