Politie Haaglanden

Persberichten 22 oktober

Haaglanden, 22-10-2010

Ernstig gewond bij steekpartij

Den Haag Een 58-jarige Hagenaar raakte vrijdag 22 oktober ernstig gewond bij een steekpartij op de Juliana van Stolberglaan. Het slachtoffer zat omstreeks zes uur s ochtends als passagier achter in de auto van een 36-jarige plaatsgenoot. De twee kregen om nog onbekende reden ruzie met elkaar waarna de 36-jarige de auto langs de kant zette en uitstapte. Er ontstond een worsteling, waarbij de 58-jarige meerdere keren werd gestoken. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij direct is geopereerd. De politie kon de 36-jarige verdachte bij de auto aanhouden.

Met loopt rond met vuurwapen

Den Haag Een 26-jarige Hagenaar is donderdag 21 oktober aangehouden nadat hij in de Woudenbergstraat met een vuurwapen had rondgelopen. Omstreeks elf uur s avonds melden getuigen de politie dat er in de straat een man met een vuurwapen rondliep. Toen de politie arriveerde, was de man een portiek ingelopen. Terwijl politiemensen de omgeving afzetten, kwam de man het portiek uitlopen met de mededeling dat de agenten hem moesten hebben. Hij overhandigde de agenten een luchtdrukpistool. Nadat de man was aangehouden, verklaarde hij op het politiebureau dat hij jongens uit de buurt wilde laten schrikken.

Auto-inbreker van zijn bed gelicht

Den Haag Nadat hij op 22 oktober om 04.00 uur had ingebroken in een auto aan de Viljoenstraat vluchtte een 42-jarige Hagenaar een woning aan de Kaapstraat in. Hij had echter niet door dat hij hierbij werd gezien door een getuige. De politie kon hem dan ook meteen van zijn bed lichten, waar hij in lag met zijn spijkerbroek en overhemd nog aan. Bij zijn bed lagen een autoradio en een schroevendraaier, beiden zijn in beslag genomen en de verdachte is aangehouden.

Illegale kledingwinkel op wielen

Den Haag Twee 20-jarige Hagenaars veroorzaakten op 21 oktober rond 14.30 uur een oploopje van mensen op de Van der Neerstraat. Vanuit hun geparkeerde auto verkochten zij spijkerbroeken met labels van een bekend Italiaans merk. Toen twee agenten in burger de twee mannen aanspraken, konden zij niet vertellen hoe ze aan de broeken waren gekomen. Daarom hielden de agenten hen aan, maar één van hen wist te ontkomen. Na wat rondvragen in de buurt meldde de Hagenaar zich zelf bij de politie. De broeken bleken niet te zijn gestolen, maar wel nagemaakt.

Gewonde bij kop-staartbotsing

Den Haag Een 40-jarige Hagenaar kon op 21 oktober om 16.40 uur niet op tijd remmen en botste op het Spui tegen de achterkant van een auto. Deze werd bestuurd door een 60-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg. Door de klap reed laatstgenoemde tegen een scooter aan. Alleen de bijrijdster van de 60-jarige raakte gewond: zij bleek na onderzoek in het ziekenhuis een gebroken nekwervel te hebben.

Agressieve winkeldief aangehouden

Den Haag De politie hield donderdag 21 oktober rond 20.15 uur een 41-jarige Hagenaar aan op verdenking van winkeldiefstal. De man was even daarvoor aangehouden door medewerkers van een supermarkt aan het Lorentzplein, die de man verdachten van winkeldiefstal. Hierop had de verdachte erg agressief gereageerd. Met moeite wisten de personeelsleden de man in de supermarkt te houden tot de politie kwam. Ook bij zijn arrestatie en in de auto op weg naar het politiebureau bleef de man zich agressief gedragen. De man zit vast voor verhoor.

Tieners (13 en 15) aangehouden op gestolen scooters

Den Haag Na achtervolgingen op scooters en te voet konden agenten donderdag 21 oktober rond 17.00 uur twee jongens aanhouden die beiden op een gestolen scooter reden. Op de Jaap Edenweg wilden collega's de jongens aanhouden voor controle. Hieraan gaven de twee geen gehoor en zij gingen er in verschillende richtingen vandoor. Nadat diverse agenten de achtervolging inzetten, konden beide jongens uiteindelijk worden aangehouden. De scooters van de Haagse tieners van 13 en 15 jaar bleken eerder deze maand gestolen te zijn.

Meisjes zwaar gewond bij aanrijding

Leidschendam Twee Zoetermeerse meisjes, in de leeftijd van 20 en 21 jaar, raakten vrijdag 22 oktober omstreeks 02.30 uur zwaar gewond bij een aanrijding. De beide meisjes staken op een bromfiets ter hoogte van de Johann Sebastiaan Bachlaan de rijbaan van de Noordsingel over. Zij werden daarbij aangereden door een 46-jarige Leidschendamse taxibestuurder. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Mogelijk dat de taxichauffeur of de 20-jarige bestuurster van de bromfiets door rood licht is gereden. De 20-jarige bestuurster van de bromfiets liep o.a. een gescheurde milt, beenletsel, gekneusde ribben en letsel aan haar longen op. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis waar zij direct na aankomst werd geopereerd. Ook haar 21-jarige passagier werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Zij liep een dubbele beenbreuk op, brak haar bekken op vier plaatsen, brak mogelijk haar voet en liep hoofdletsel op. Vooralsnog is niet gebleken van alcoholgebruik. De politie onderzoekt de aanrijding en zal proces-verbaal opmaken.

Leidschendammer weer in de fout

Leidschendam De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum herkende op donderdag 21 oktober omstreeks 18.00 uur een 45-jarige Leidschendammer, omdat zij hem enkele maanden geleden al hadden opgepakt voor winkeldiefstal. Zij zagen dat hij vanuit een slagerij aan de Duindoorn wederom levensmiddelen met een waarde van 4,50 euro wegnam. De winkeldief werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij kreeg een dagvaarding en zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden. De Leidschendammer werd later die avond in vrijheid gesteld.

Aanrijding na openen portier

Voorburg Een 60-jarige Voorburgse fietser raakte donderdag 21 oktober omstreeks 18.15 uur gewond bij een aanrijding. De man fietste over de Nicolaas Beetslaan, waar een 75-jarige Voorburgse automobilist kort daarvoor zijn auto aan de uiterste rechterzijde van de rijbaan geparkeerd had. Toen hij de auto wilde passeren opende de 75-jarige plotseling het linkerportier van zijn auto. De fietser reed tegen het portier, maakte een buiteling en kwam met een harde smak op de rijbaan terecht. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Aanrijding met dodelijke afloop

Wateringen Bij een aanrijding op de Veilingroute (N222) vrijdag 22 oktober omstreeks 08.20 uur is een 35-jarige automobilist uit Den Haag verongelukt. Het slachtoffer reed met zijn auto op de Middenzwet in de richting van de Veilingroute. Vermoedelijk heeft de Hagenaar geen voorrang verleend aan een 31-jarige automobilist uit Heemskerk die op de Veilingroute reed. De traumaheli werd ingezet. Personeel van de ambulance heeft nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Helaas mocht dat niet meer baten. De twee voertuigen raakten zwaar beschadigd De technische ongevallendienst van politie Haaglanden deed onderzoek op de plaats van de aanrijding.

Getuigen gezocht: beroofd na pinnen
Naaldwijk - De recherche van Bureau Westland zoekt getuigen van een beroving bij de pinautomaat aan de Willem van Hooffstraat, donderdag 21 oktober omstreeks 20.45 uur. Een 18-jarige Naaldwijkse stond te pinnen bij de automaat van de ABN-Amro, toen zij plotseling werd aangesproken door iemand die geld eiste. Om zijn wens kracht bij te zetten, toonde hij de vrouw een mes. Het slachtoffer gaf haar geld af waarop de man er rennend vandoor ging in de richting van het Zuideinde.

De dader was een blanke man van 20 à 25 jaar oud met een normaal postuur. Hij droeg een witte jast/vest met capuchon en een bril met een opvallend groot montuur.

Heeft u donderdagavond iets gezien van deze beroving of meent u iemand te herkennen in het opvallende signalement? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Man met koffer op snelweg
Maasdijk Agenten kregen donderdag 21 oktober omstreeks 21.15 uur de melding dat er langs de snelweg A20 een man liep. Ter plaatse zagen zij een man op een koffer langs de weg zitten. De agenten hebben de man meegenomen en met een bekeuring op zak afgezet bij het hotel waar hij verbleef. Korte tijd later liep de man, een 19-jarige Pool, opnieuw langs de snelweg. Dit keer namen zij hem mee naar het politiebureau. Daar werd een tolk ingeschakeld waarna de man met koffer en al is afgezet op het treinstation waar hij kennelijk naartoe op weg was.

Minderjarig winkelboefje

Monster Winkelpersoneel hield donderdag 21 oktober om 10.40 uur een 14-jarige jongen uit Monster aan nadat hij bij een supermarkt aan de de Molenstraat zes flesjes Flugel wegnam zonder te betalen. Agenten namen de jongen mee naar het politiebureau waar ze zijn ouders in kennis stelden. De jongen mocht met een HALT-verwijzing op zak na het verhoor weer naar huis.

Schoffies steken container in brand

Delft - Winkelpersoneel vatte donderdag 21 oktober een 9-jarige Rijswijker in de kraag nadat hij met een groep vriendjes brand had gesticht in een vuilcontainer op de Martinus Nijhofflaan. Omstreeks 14.00 uur zag winkelpersoneel dat er brand woedde in een vuilcontainer bij winkelcentrum De Hoven. Een winkelbediende achtervolgde de dadertjes en wist de jongen uit Rijswijk te
'vangen'. Beveiligingspersoneel bluste het brandje en belde de politie. De jongen mocht na een flinke preek weer naar huis, zijn ouders worden nog in kennis gesteld. Ook de moeder van een 10-jarige jongen uit Delft, die volgens de Rijswijker de daadwerkelijke brand gesticht had, zal door zijn moeder stevig worden toegesproken.

Aanrijding op parkeerplaats

Delft - Een 85-jarige Delftenaar raakte donderdag 21 oktober lichtgewond toen hij op een parkeerplaats aan de Nijverheidsstraat tegen meerdere auto's reed. Omsteeks 12.45 uur reed de man met zijn auto vermoedelijk achteruit en raakte daarbij een vrachtwagen en meerdere personenauto's. Omdat de man een hoofdwond had en erg verward was, werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. De zoon van de man werd in kennis gesteld en meldde later dat zijn vader in het ziekenhuis lag met een lichte hersenschudding en zich niets van het voorval kon herinneren. Mogelijk is de man in zijn auto onwel geworden.

Verkeersopstopping na aanrijding

Pijnacker - Door een aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto ontstond donderdag 21 oktober een flinke verkeersopstopping op de Delftsestraatweg. Een 33 jarige man uit Berkel en Rodenrijs wilde omstreeks 17.20 uur rechtsaf slaan. Omdat hij zeker wilde zijn dat hij de bocht naar rechts kon nemen, ging hij wat meer naar links rijden. Een 47-jarige Hagenaar die achter hem reed, verwachtte niet dat de man nog naar rechts zou gaan en wilde hem aan de rechterkant inhalen. Toen de man uit Berkel toch afsloeg, was een aanrijding onvermijdelijk. Beide bestuurders bleven ongedeerd.

Brand in woning, oorzaak hennepkwekerij

Zoetermeer De politie en de brandweer kregen donderdag 21 oktober om 13.10 uur meerdere meldingen dat er rook uit het dak van een woning aan de Jordaanstroom zou komen.

In de woning troffen agenten een hennepkwekerij met ongeveer 150 planten aan. De brandweer had de brand snel onder controle. Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie hield de 37-jarige bewoonster van het pand aan en nam lampen en hennepplanten in beslag. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.