Gemeente Halderberge


Beperkte mogelijkheden extra bouwinitiatieven

Woningbouwprogramma regelt alle bouw

Bouwinitiatieven tot 2018 liggen vast en laten weinig ruimte toe voor tussentijdse bouwactiviteiten. Eventuele ruimte die in dit programma ontstaat, kan gebruikt worden voor nieuwe initiatieven. Hiervan worden vijf woningen gereserveerd voor particuliere verzoeken voor eigen gebruik.

Het woningbouwprogramma is op 21 januari 2010 vastgesteld door de raad. Dit programma bepaalt in de periode 2009 tot en met 2018 hoeveel woningen er worden gebouwd. Het woningbouwprogramma is gebaseerd op woningbehoeftenprognose van de provincie en het gemeentelijk woningmarktonderzoek en woonbeleid. Ieder jaar zal dit woningbouwprogramma geëvalueerd worden, gekeken zal worden of hierin ruimte is ontstaan voor nieuwe verzoeken.

Door deze nieuwe werkwijze is er geen mogelijkheid meer om tussentijds medewerking te verlenen aan de realisatie van nieuwe woningen van zowel particulieren als projectontwikkelaars. Binnen dit beleid blijven er, onder voorwaarden, wel mogelijkheden voor het slopen en nieuw bouwen van een woning, ruimte-voor-ruimtewoningen en bijzondere woongebouwen zoals een verpleeghuis, dit valt buiten de woningbouwprogrammering.

Wanneer er ruimte in de woningbouwprogrammering ontstaat, is er beleid vastgesteld om vijf woningen te reserveren voor particuliere verzoeken die enkel één woning voor eigen gebruik willen realiseren. Dus niet voor commerciële doeleinden.