Gemeente Maasgouw


Maasgouw winnaar landschapsprijs de 'Juichwilg'

Gemeente Maasgouw heeft de `Juichwilg', de landschapsprijs van Landschapsbeheer Nederland voor de best presterende gemeente gewonnen.

Volgens de jury is de gemeente Maasgouw bijzonder actief met behoud en waar mogelijk ontwikkeling van biodiversiteit. Voorbeelden die genoemd worden zijn:

* het herstel van de Beegderheide

* het realiseren van veilige oversteekplaatsen voor bevers (bevertunnel)

* het uitvoeren van een meerjarenprogramma voor landschapsverbetering met speciale aandacht voor bijzondere soorten planten en dieren (Maasgouw Mooier).

De prijs van 5.000 euro is op 21 oktober uitgereikt tijdens het symposium "Het Landschap Ben Je Zelf". Dit symposium stond in het teken van behoud van biodiversiteit in het cultuurlandschap. Het geldbedrag wordt besteed aan een nog nader te bepalen lokaal initiatief dat zich richt op behoud van biodiversiteit.

Beoordeling
De jury heeft bij de beoordeling gelet op eigen inzet en inspanningen van gemeenten, de mate waarin zij er in zijn geslaagd burgers te betrekken bij het versterken van de biodiversiteit en de mate waarin de inspanningen hebben geleid tot concrete resultaten. Maasgouw is gekozen uit een totaal van 12 genomineerde gemeenten: één uit iedere provincie. Deze nominaties zijn gedaan door de provinciale organisaties Landschapsbeheer.

Meer informatie staat op de website www.landschapsbeheer.nl
Juryrapport

* Juryrapport beste natuur en landschapsgemeente 2010.pdf (7,06 MB)

Zie het origineel
Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00