Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

22 oktober 2010, Utrecht

------

Oproep aan chauffeurs: steun de stakers bij Eska

CNV Vakmensen doet een oproep aan vrachtwagenchauffeurs om solidair te zijn met de stakers bij Eska Graphic Boards. "Wij roepen hen op om voorlopig geen vervoer voor Eska te doen", zegt Anton Meijerman, bestuurder bij CNV Vakmensen.

Bij kartonmaker Eska Graphic Boards (in Hoogezand en Sappemeer) wordt sinds woensdagavond gestaakt. Dat gebeurt uit onvrede over het uitblijven van een goede cao. De werknemers hebben een eindbod van de directie afgewezen. "De staking gaat nog steeds door", zegt actieleider Heino Smedes. "Bij elke ploegwisseling melden zich weer stakers bij het actiecentrum."

Meijerman, CNV-onderhandelaar in het beroepsgoederenvervoer, roept nu vrachtwagenchauffeurs op om voorlopig niet meer voor Eska te rijden. "We delen pamfletten uit bij de poort en doen een beroep op hen om solidair te zijn met de stakende collega's bij Eska."

Meijerman stuurt vandaag ook een brief hierover aan transportwerkgevers die veel voor Eska rijden. Het gaat bijvoorbeeld om de transportbedrijven Reining (Hoogezand), Graaco (Coevorden), Oldenburger (Veendam), Kazemier (Aduard) en Nieboer (Hoogezand).


- - -