Politie Flevoland

Eén verdachte aangehouden na inbraak in woning

Nagele, 22-10-2010 o In de nacht van donderdag op vrijdag is er een 40-jarige man aanhouden na een inbraak in een woning aan de Wendakker in Nagele. Die nacht werden er bij de inbraak diverse goederen weggenomen. Ook werden de autosleutels gestolen en de auto van de bewoner meegenomen. Door de snelle reactie van de alerte bewoner werd door agenten een bestelbus, die mogelijk bij de inbraak betrokken was, met de bestuurder aangetroffen in Swifterbant. Na een zoektocht werd ook de gestolen personenauto gevonden op de Havenstaat in Almere. De twee mannen die in het voertuig zaten werden in de omgeving na een grote zoekactie niet meer aangetroffen. Recherche Emmeloord heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rond 04.30 uur werden bewoners van een woning aan de Wendakker wakker toen ze voor hun deur een auto hoorden wegrijden. Als snel werd hen duidelijk dat er in hun woning was ingebroken en dat inbrekers de autosleutels hadden weggenomen en er met hun auto vandoor waren gegaan. De politie werd direct gealarmeerd en de bewoner ging zelf in de omgeving op zoek naar zijn gestolen auto. Na kort te hebben rond gereden zag hij zijn auto rijden in de omgeving van het centrum van Nagele. Ook zag hij dat er achter zijn auto een bestelbus reed. De moedige bewoner verloor beide voertuigen uit het oog in de omgeving van de Domineesweg en gaf de gereden locaties door aan de politie. De gealarmeerde agenten zette de omgeving af en vatte direct na de melding post op diverse uitvalswegen. De bestelbus werd tijdens de zoektocht rijdend op de Swifterringweg in Swifterbant aangetroffen. De 40-jarige bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gestolen personenauto werd later teruggevonden op de Havenstraat in Almere. De twee personen die volgens de eigenaar in de auto zaten zijn waarschijnlijk te voet weggevlucht. Ondanks een uitgebreide zoektocht, waarbij speurhonden en een helikopter werden ingezet, werden de inbrekers niet meer aangetroffen.

Uw tip!
Op dit moment vindt er een buurtonderzoek plaats in de omgeving van de inbraak in Nagele. Toch is de recherche op zoek naar getuigen die meer weten over deze inbraak, of iets gezien hebben in de omgeving van de Havenstraat in Almere, waar de gestolen auto is aangetroffen. Heeft u meer informatie neem dan contact op met recherche Emmeloord via 0900-8844.