FNV

Europees Hof geeft FNV Bondgenoten gelijk in zaak Heineken-cateraars

21-10-2010

Het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg heeft FNV Bondgenoten vandaag in zijn uitspraak gelijk gegeven in de procedure tegen Albron over de voormalige cateringmedewerkers van Heineken. Daarmee komt een einde aan een jarenlang slepende zaak over de vraag of bij de overname van de cateringafdeling ook sprake was van overgang van overneming. `Ja' oordeelt het Europese Hof nu. De uitspraak heeft grote gevolgen voor andere zaken rond uitbesteding van werk. De bierbrouwer had het personeel ondergebracht in een aparte personeels-BV en ook dan is er volgens het Hof sprake van overgang van onderneming bij de uitbesteding van de afdeling waar de werknemers feitelijk werkzaam zijn.

Albron Catering nam in 2005 de cateringafdeling van Heineken over, maar wilde de vijftig medewerkers niet de arbeidsvoorwaarden van Heineken betalen, wat volgens de Wet Overgang Onderneming (WOO) wel zou moeten. Volgens Albron en Heineken ging het hier echter niet om overgang van onderneming, omdat de werknemers niet op de loonlijst stonden bij de catering-BV die Albron van Heineken overnam, maar bij een aparte personeels-bv.

De uitspraak van het EU Hof bevestigt de conclusie van de Advocaat-Generaal van het Hof eerder dit jaar en maakt een eind aan een langlopend proces. Door de uitspraak kan een werkgever door deze constructie niet de bescherming ontduiken die werknemers genieten op grond van de wet en de EG-richtlijn bij overgang van onderneming. Voor de overgenomen werknemers zou dit concreet betekenen dat zij met terugwerkende kracht het loon dat zij bij Heineken ontvingen, van Albron kunnen claimen. De werknemers hebben nu al vijf jaar het Albron-loon ontvangen dat gemiddeld 35% lager ligt. Een aantal werknemers kreeg zelfs 55% minder inkomen. Deze uitspraak is een grote opsteker voor de bescherming van de rechten van werknemers.

Patricia Kruijff, jurist bij FNV Bondgenoten: "Het gerechtshof in Amsterdam moet nu nog een uitspraak doen in deze zaak met inachtneming van het oordeel van het EU Hof, maar de principiële rechtsvraag is nu in het voordeel van werknemers beantwoord. Er zaten in afwachting van deze uitspraak al verschillende grote bedrijven in de startblokken om de constructie van Heineken te gaan toepassen. Door deze uitspraak van het EU Hof is hen nu de pas afgesneden."

FNV Bondgenoten zet zich in voor mensen die te maken hebben met uitbesteding en overgang van onderneming om hun arbeidsvoorwaarden te beschermen. Dit past ook in de bredere campagne voor 'Gewoon Goed Werk', waarin FNV Bondgenoten zich inzet voor werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt.