Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 22-10-2010

Snelheidsovertreding

UTRECHT Donderdagavond werd een man staande gehouden omdat hij te hard reed.

Rond 20.30 uur hielden agenten een 21-jarige man uit Utrecht staande die met 106 km/u over de Cartesiusweg reed, de maximaal toegestane snelheid is daar 50 km/u. De man bleek haast te hebben. Dat hielp hem niet, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmiddag ontstond een kop- staartaanrijding.

Rond 14.30 uur kwamen twee personenautos in aanrijding bij de verkeerslichten op de Oranjerivierdreef. De 30-jarige bestuurster uit Maartensdijk van de voorste auto wilde stoppen voor het op oranje gesprongen verkeerslicht. Door onoplettendheid botste de achteroprijdende auto tegen haar aan. Bij de aanrijding raakten twee meisjes van 15 en 16 jaar uit Maartensdijk die in de voorste auto zaten gewond. Zij zijn met een ambulance naar het Diakonessenziekenhuis gebracht.

Getuigenoproep; beroving met mishandeling

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag werden drie personene beroofd in hun auto.

Rond 02.00 uur reed een 44-jarige vrouw uit de Meern over de Weerdsingel. Bij haar in de auto zitten haar dochter van 15 jaar en een 18-jarige jongen uit Vleuten. Ter hoogte van de kruising met de Amsterdamsestraatweg staan er drie mannen op de weg, en zij vraagt hen aan de kant te gaan. De drie mannen zijn vervolgens naar de auto toe gelopen en hebben de inzittenden mishandeld. Later bleek de autoradio van de auto verdwenen te zijn.

Van twee van de drie daders is een summier signalement;

Dader 1, een blanke man met een gezet postuur en een kaal hoofd hij is ongeveer 40 a 50 jaar.

Dader 2, een blanke man ongeveer 20 jaar oud, droeg een dunne, wit geblokte jas.

Dader 3, is ook ongeveer 20 jaar oud.

De politie heeft de beroving in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. U kunt contact opnemen met politie Utrecht stad via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Heling

UTRECHT Donderdag werd een man staande gehouden op verdenking van heling.

Rond 12.00 uur zagen agenten een 23-jarige man uit Utrecht op een fiets rijden zonder slot. Zij hebben de man vervolgens aangehouden op verdenking van heling. De fiets bleek inderdaad gesignaleerd te staan en de man is op het bureau verhoord. Hij werd na het verhoor weer op vrije voeten gesteld.