Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 22-10-2010

Verkeerscontrole

VIANEN De politie heeft op donderdag 21 oktober bij een verkeerscontrole op de Vogelenzangseweg binnen korte tijd een fors aantal bekeuringen uitgeschreven.

De controle werd uitgevoerd tussen 07.35 uur en 08.45 uur. Ter plaatse geldt een geslotenverklaring (gesloten voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen). In totaal kregen 15 bestuurders een bekeuring wegens negeren van het verkeersbod.

Fietser zwaar gewond bij aanrijding

NIEUWEGEIN Een 71-jarige fietser uit Nieuwegein is op donderdag 21 oktober zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een 19-jarige automobilist uit Utrecht.

De aanrijding vond plaats rond 13.45 uur. De 19-jarige kwam vanuit de richting van de Wijkerslootweg en reed in de richting van de Weg naar de Poort. Het 71-jarige slachtoffer kwam vanaf de Batauweg en fietste richting de Buizerdlaan. Op de kruising reed de automobilist vermoedelijk door rood en schepte daarbij het slachtoffer. Deze raakte zwaar gewond en is met onder andere rug- en hoofdletsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de 19-jarige Utrechtenaar aangehouden. De exacte toedracht van de aanrijding wordt door de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie onderzocht. De verdachte is in afwachting van de uitkomst van het onderzoek in vrijheid gesteld.

Bijna 1000 snelheidsbekeuringen ongeldig verklaard

HOUTEN - Politie Utrecht heeft ongeveer 1000 snelheidsbekeuringen ongeldig verklaard. De bekeuringen werden uitgeschreven tijdens een controle op 13 oktober 2010 bij wegwerkzaamheden op de N409 in Houten.

Er is echter gebleken dat de bebording op de weg tijdens de controle niet op juiste wijze was aangebracht. Het herhalingsbord met de snelheidsbeperking dat na de kruising had moeten staan, ontbrak. De Politie Utrecht is dan ook van mening dat ten onrechte is geverbaliseerd. De circa 1000 bekeuringen die tijdens deze controle zijn uitgeschreven zijn dan ook vernietigd.

Inmiddels is de bebording aangepast en heeft de politie de controles op de N409 hervat. De toegestane snelheid bij de wegwerkzaamheden is 50 km/u. De politie houdt de controles bij wegwerkzaamheden om bij te dragen aan de veiligheid. Het gaat hierbij niet alleen om de veiligheid van de wegwerkers; ook weggebruikers lopen bij wegwerkzaamheden extra gevaar door bijvoorbeeld smallere rijstroken en het ontbreken van vluchtstroken.