Gemeente Almelo

EK Korfbal van start in Almelo

22 oktober 2010 - Met een ontvangst van de deelnemende ploegen op het stadhuis is het Europees Kampioenschap korfbal in Almelo van start gegaan. donderdagmiddag heetten burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en sportwethouder Jan van Marle de teams van Portugal, Turkije en Tsjechië welkom in Almelo. Vandaag beginnen deze drie, aangevuld met het team van Wales, aan de poulewedstrijden in de IISPA Almelo.

In zijn welkomstwoord wees wethouder van Marle er op dat dit toernooi nieuwe deelnemers kent. Zo wordt korfbal in Turkije nog maar sinds drie jaar gespeeld. "Dit toernooi, met vaste waarden als Nederland en België, met aanstormende talenten én met gevaarlijke outsiders, betekent ook dat het niveau van de sport een flinke impuls zal krijgen". Daarnaast bedankte hij de vrijwilligers van de Almelose korfbalverenigingen AKC en Achilles voor hun inspanningen om dit toernooi in Almelo tot een succes te maken.

De EK wedstrijden worden vandaag, morgen en overmorgen gespeeld in de IISPA. Het programma is als volgt:

22 oktober 18.30 uur Portugal - Turkije
22 oktober 20.30 uur Tsjechie - Wales
23 oktober 18.30 uur Portugal - Wales
23 oktober 20.30 uur Tsjechie - Turkije
24 oktober 13.00 uur Wales - Turkije
24 oktober 15.00 uur Tsjechie - Portugal

De voorronden van het EK korfbal zijn de eerste internationale sportwedstrijden die in de IISPA worden gehouden. De multifunctionele sportaccommodatie is begin deze maand in gebruik genomen door de Almelose sportverenigingen en scholen, en wordt 18 november a.s. officieel geopend.