Saxion
BR>

vr 22 oktober 2010

Saxion verkent Chinese ontwerpmarkt

Studenten en docenten van de Saxionopleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) reizen komende zaterdag voor twee weken af naar China in het kader van het project ??IPO goes China??.

Studenten en docenten van de Saxionopleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) reizen komende zaterdag voor twee weken af naar China in het kader van het project `IPO goes China'. Dit project, dat mede mogelijk is gemaakt door een subsidie van het ministerie van Economische Zaken, is bedoeld om inzicht te krijgen in de Chinese ontwerpmarkt en industrie.

China is het land van de megaproductie, waar het ontwerpproces een steeds belangrijkere rol speelt. De studenten van Saxion werken voor Chinese productiefirma's en ontwerpbureaus aan nieuwe ontwerpen en concepten van producten voor Westerse consumenten. De bedrijven liggen in de directe omgeving van de universiteit van Ningbo, waarmee Saxion al intensief samenwerkt. De docenten van die universiteit begeleiden de Nederlanders bij hun opdrachten.

Saxion en Ningbo wisselden het afgelopen jaar kennis, docenten en studenten uit. De innovatieve benadering van de Nederlandse ontwerpers wordt gecombineerd met de hightech productie-industrie in China. Beide onderwijsinstellingen hopen deze samenwerking in de toekomst verder uit te bouwen, bijvoorbeeld met gastdocenten en stage- en afstudeeropdrachten.