Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.45 uur

Utrecht , 22-10-2010

Vier mannen aangehouden wegens heling

BUNNIK De politie heeft op donderdag 21 oktober vier mannen aangehouden die verdacht worden van heling van een motorfiets.

Agenten in een onopvallende politieauto zagen op de Rijksweg A12 ter hoogte van de afslag Bunnik rond 09.30 uur een motor rijden die nogal opviel door zijn onzekere rijgedrag. De motorrijder werd gevolgd door een personenauto, met daarin drie personen. Omdat agenten de situatie niet vertrouwden, werd besloten om de motor en personenauto te volgen. Het vermoeden bestond dat het om een gestolen motorfiets ging.

Ondertussen was een opvallende eenheid onderweg om ondersteuning te verlenen. Op de kruising Kraneburgerweg met de Kozakkenweg zagen zij beide voertuigen. Bij het zien van de opvallende politieauto ging de bestuurder van de motor, een 20-jarige man uit Utrecht, er rennend vandoor. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De mannen in de personenauto zagen korte tijd kans op weg te komen. Agenten keken uit naar het betreffende voertuig en zagen deze korte tijd later weer rijden.

Ter hoogte van het Wilhelminapark gaven zij de bestuurder een stopteken. De bestuurder, een 20-jarige Utrechtenaar, werd op verdenking van diefstal en/of heling aangehouden. De twee andere inzittenden gingen er rennend vandoor. De identiteit van deze twee verdachten is bij de politie bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gewond bij aanrijding

BUNNIK Een 45-jarige scooterrijder uit Zeist is op donderdag 21 oktober in botsing gekomen met een tractor. De tractor werd bestuurd door een 22-jarige man uit Bunnik.

Rond 15.50 uur reed de 22-jarige met zijn tractor en aanhanger over het fietspad op de Sportlaan. De scooterrijder kwam uit tegengestelde richting en zag de tractor over het hoofd. De tractorbestuurder zag de botsing aankomen en stuurde de tractor de dam op, maar kon een aanrijding niet meer vermijden. De scooterbestuurder is met letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft in ieder geval een gebroken pols aan het ongeluk overgehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.