Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.35 uur

Utrecht , 22-10-2010

Verdachten winkeldiefstal en zakkenrollerij aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 21 oktober drie vrouwen op het Masker aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in meerdere winkels en zakkenrollerij in en rondom winkelcentrum Emiclaer.

De politie kreeg rond 13.50 uur melding van beveiligingspersoneel van een winkel aan de Emiclaerhof dat het verdachte trio mogelijk diefstal had gepleegd en nog in de buurt waren. Al spoedig werden de vrouwen een 30-jarig vrouw uit Almere en een 31-jarige en een 43-jarige vrouw uit Amsterdam - aangetroffen bij het Masker. Zij voldeden aan het signalement. De 43-jarige vrouw bleek in het bezit te zijn van een tas met goederen waaraan nog de veiligheidslabels gehecht waren.

Naast de verdenking van winkeldiefstal deed diezelfde middag een 86-jarige Amersfoortse aangifte van poging diefstal van portemonnee uit haar handtas. De politie verdenkt de aangehouden verdachten eveneens van deze poging van zakkenrollerij.

Bij de fouillering werd een autosleutel gevonden die bleek te behoren aan de 43-jarige. Het voertuig werd in de buurt aangetroffen waarin diverse goederen lagen die gestolen bleken te zijn. Zowel goederen als voertuig zijn in beslag genomen. Het trio is overgebracht naar het bureau en zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.