Gemeente Zijpe


De eerste bollen zijn geplant in de tuin van de Zandstee


Het was vrijdag 22 oktober 2010 rond 10.00 uur aardig bedrijvig rondom Zorgcentrum de Zandstee in ât Zand. Wethouder Piet Marees heeft samen met de heer Van Diepen, één van de oudste bewoners van de Zandstee en een aantal leerlingen van de Bredeschool uit ât Zand de eerste bollen geplant. Bollen planten is op zich voor onze streek geen bijzondere handeling, in dit geval echter wel.

Dit jaar bestaat de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur 150 jaar. Om dit te vieren organiseert de vereniging verschillende activiteiten. Een activiteit is een wedstrijd onder gemeenten voor het beste beplantingsplan. Op 19 mei j.l. werd bekend dat Zijpe één van de vijftien beste plannen had ingediend. De prijs; 15.000 bloembollen.

Onder de titel âOmarming van kleurâ wordt kleur gebracht in de vergrijzing. Jong en oud planten samen.
De Zandstee is verbouwd waarbij o.a. een nieuwe huiskamer is gecreëerd. Deze huiskamer kijkt uit op de tuin. Dit en het gegeven dat ât Zand het middelpunt van de bloembollensector is, maakt dat Zijpe heeft gekozen voor deze locatie. Door de centrumlocatie van de Zandstee, kunnen alle inwoners en bezoekers van ât Zand genieten van de mooie bloemen vanaf het voorjaar 2011.

Beeldhoudster Truus Laan uit ât Zand, heeft het prachtige beeld âTulpenbolâ in bruikleen gegeven. De in brons uitgevoerde tulpenbol staat op een aluminium sokkel.