Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Publicatiedatum: 22-10-2010 13:07:59

ARNHEM - De politie heeft op 21 oktober rond 12.25 uur een 50-jarige man uit Breda aangehouden. De man wilde met een boek een winkel aan de Ketelstraat in Arnhem verlaten, zonder hiervoor te betalen. De man werd door medewerkers van de winkel overgedragen aan de politie. (118006)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt vondst menselijke resten

Publicatiedatum: 22-10-2010 13:00:23

ARNHEM - De recherche in Arnhem doet nader onderzoek naar aanleiding van de vondst van menselijke beenderen op een bouwterrein aan de Hoogstedelaan, nabij de Klingelbeekseweg. Hoewel de beenderen er al langere tijd lijken te liggen wordt een misdrijf vooralsnog niet uitgesloten.

De beenderen werden in de namiddag van donderdag 21 oktober aangetroffen tijdens graafwerkzaamheden op een braakliggend terrein. Een bedrijf dat daar bezig was de grond te saneren waarschuwde na de vondst de politie. Op basis van een eerste schatting lijken de resten er al langere tijd te liggen maar een misdrijf kan nog niet worden uitgesloten. De beenderen zijn in de loop van vrijdag 22 oktober verder uitgegraven en zullen nader worden onderzocht.

Bergings- en identificatiedienst
De politie heeft bij het onderzoek de hulp ingeroepen van de Bergings- en identificatiedienst van het Ministerie van Defensie omdat ook niet uitgesloten kan worden dat het om een slachtoffer gaat uit de Tweede Wereldoorlog. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen van wie de beenderen zijn; hoe lang ze er al liggen en wat de doodsoorzaak kan zijn geweest. De politie verwacht dat het onderzoek nog zeker enkele dagen in beslag zal nemen.
(118175)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---