Gemeente Smallingerland


Rondjes rennen voor Gobabis

Donderdag gaf burgemeester Bert Middel bij school De Parel in Drachten het startsein voor een sponsorloop waarvan de opbrengst bestemd is voor de aanleg van sanitaire voorzieningen in de gemeente Gobabis in Namibië.

Ruim 150 kinderen van de groepen 5 t/m 8 liepen z\oveel mogelijk rondjes van een speciaal parcours lopen. Zoals op de foto te zien is was de start van het parcours op een wc pot. De kinderen hebben zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren. Hoe meer rondjes ze lopen, hoe meer geld ze ophalen.
De kinderen van de groepen 1 t/m 4 van De Parel hebben ook hun steentje bij gedragen. Zij hebben de afgelopen tijd geld ingezameld door ruim
1.000 pakken met wc-rollen aan familie en vrienden te verkopen.

De vriendschapsrelatie tussen Smallingerland en Gobabis bestaat dit jaar 15 jaar. In die jaren zijn diverse ontwikkelingsprojecten opgezet. De komende jaren ligt de nadruk op de bouw van sanitaire voorzieningen in de armste wijken van Gobabis.
In de aanloop naar de sponsorloop is een medewerker van de gemeente Smallingerland bij De Parel langs geweest om te vertellen over de verschillen tussen waterbeheer en sanitaire voorzieningen in Smallingerland en Gobabis.

Op 24 maart jl. organiseerde de gemeente Smallingerland ook al een sponsorloop voor Gobabis. Toen hebben ongeveer 300 leerlingen van Sjalom (Drachten), De Finne (Rottevalle) en De Wyngert (Drachtstercompagnie) meer dan EUR5.000 ingezameld.