Politie Gelderland-Midden

Vrouw aangehouden na ontdekking hennepkwekerij

Publicatiedatum: 22-10-2010 13:26:17

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Holthuizen heeft de politie op woensdagochtend 21 oktober rond 10.30 uur een 30-jarige vrouw uit Elst aangehouden op verdenking van het kweken van hennep. In de woning waar de vrouw werd aangehouden, is een hennepkwekerij ontdekt.

De politie besloot een onderzoek in te stellen in de woning waar de vrouw is aangehouden, nadat er informatie was binnengekomen dat er hennep geteeld zou worden. Toen de politie de woning wilde binnengaan, hoorden de agenten dat een vrouw aan de achterzijde van de woning uit het raam zou zijn gesprongen. Achter de woning werd de vrouw uit Elst aangetroffen met lichte verwondingen aan haar gezicht, pols en been. Nader onderzoek van de woning wees uit dat er inderdaad een actieve hennepkwekerij aanwezig was met ongeveer 600 planten (straatwaarde is ongeveer 34.000 euro) en kweekapparatuur. Op het bureau bleek dat de vrouw nog geldboetes had uitstaan en een maand hechtenis moest uitzitten. De vrouw is aangehouden en de hennepkwekerij is door de politie geruimd.(117675)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Edese slachtoffer tasjesroof, getuigen gezocht

Publicatiedatum: 22-10-2010 13:23:27

EDE - Een 72-jarige Edese is donderdagavond 21 oktober op de Proosdijweg in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een tasjesroof. Het slachtoffer was met de schrik vrij gekomen. De politie is op zoek naar de daders en roept getuigen op te reageren.

Het slachtoffer fietste die avond tussen kwart voor acht en acht uur vanaf de Veenderweg het park in dat plaatselijk bekend staat als het Victoria Vestapark, in de richting van de wijk Veldhuizen. Gekomen op het pad dat richting de Valkestein loopt verscheen er plotseling een groep van vier a vijf jongens die de tas van het slachtoffer vastpakten en losrukten. De Edese kwam daarbij te vallen. De jongens gingen er met de tas vandoor in de richting van de vijver nabij de Kastelenlaan.

Getuigen
Het slachtoffer klampte op de Valkestein buurtbewoners aan voor hulp, waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten hebben nog vergeefs naar de daders gezocht. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(118176)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053