Gemeente Bergen op Zoom


Raad maakt doorstart Bergse Haven mogelijk

Gisteravond, 21 oktober, stemden alle raadsfracties, behalve de fractie BSD, in met een voorbereidingskrediet en de doorstart van Bergse Haven.

Het raadsvoorstel kredietaanvraag en doorstart Bergse Haven was één van de zes bespreekstukken die deze avond op de agenda stonden.

Gebiedsvisie Brabantse Wal-BoZ-oost

Het raadsvoorstel Gebiedsvisie Brabantse Wal wordt aangenomen. Alleen tegen het onderdeel dat gaat over de ontwikkelingen rondom de A4/A58 stemden de partijen D66 en Groen Links tegen. De realisatie van de A4-Zuid brengt voor Bergen op Zoom nieuwe economische kansen met zich mee waarop de gemeente wil inspelen als zij passen bij de gewenste uitstraling van Bergen op Zoom en de doelstelling van de gebiedsvisie Brabantse Wal.

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan De Lage Meren

De fracties Lijst Linssen, CDA, VVD, GBWP, BSD, D66 en Groen Links dienden een amendement in om de bestaande situatie met betrekking tot het pand Edisonlaan 2 op te nemen in het bestemmingsplan. De hele raad stemde voor het amendement waardoor de kantoorfunctie op de begane grond van het pand gehandhaafd blijft. Het raadsvoorstel werd daarmee gewijzigd aangenomen.

Gemeentegarantie en geldleningen ten behoeve van instellingen

De raad stemde unaniem in met het raadsvoorstel gemeentegarantie en geldleningen ten behoeve van instellingen. Ontwikkelingen zoals een terugtredende overheid, verzelfstandiging en de kredietcrisis vroegen om actualisatie van het beleid. Het college zorgt voor goede informatievoorziening aan het verenigingsleven.

Nota Horecabeleid Bergen op Zoom

De nota Horecabeleid bevat kaders om de mogelijkheden van de horeca in Bergen op Zoom te beheren en de economische positie ervan te versterken. De doelstellingen in de nota geven aan hoe ontwikkeling van horeca binnen de gemeente mogelijk is. De nota werd door de hele raad aangenomen.

Actualisatie Meerjarenprogramma Grondbedrijf in kader van meerjarenbegroting 2011 -2014

De meerderheid van de raad stemt voor geheimhouding van het geactualiseerde Meerjarenprogramma Grondbedrijf. Alleen de fractie BSD stemde tegen geheimhouding.

Naast deze bespreekstukken heeft de raad ook ingestemd met vijf A stukken. Tijdens de commissievergaderingen heeft de raad al ingestemd met deze voorstellen.