Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 22 oktober

Alkmaar, 22-10-2010 o 14.00 uur

Gewond na straatroof

Alkmaar, vrijdag 22 oktober

Een 42-jarige man uit Alkmaar is vrijdagochtend rond 03.15 uur gewond geraakt nadat hij was mishandeld en beroofd op de Laan van Bath. De man fietste over de Laan en werd vanachter aangevallen. Hij kreeg meerdere klappen op zijn hoofd en in zijn zij. Hierna werd zijn portemonnee en mobiele telefoon weggenomen. Zijn belager zou een Antilliaans uitziende man zijn met een grijze jas met bontkraag en een spijkerbroek. Opvallend was dat hij vlechtjes in zijn haar had. Het slachtoffer moest worden opgenomen in het ziekenhuis voor zijn verwondingen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u vrijdagochtend op of in de omgeving van de Laan van Bath iets verdachts gezien of herkent u de dader aan de hand van het signalement? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Geld afhandig gemaakt

Alkmaar, donderdag 21 oktober

Een 33-jarige Alkmaarder werd donderdagmiddag rond 17.30 uur voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd slachtoffer van een jongen die hem geld afhandig maakte. De Alkmaarder fietste over het Verdronkenoord en werd door een jongen tegen gehouden. Hij moest geld afgeven. Toen het slachtoffer hem dat had gegeven ging de verdachte er vandoor.

Getuigen die donderdagavond rond 18.30 uur iets verdachts hebben gezien op het Verdronkenoord worden verzocht dit te melden bij de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Heling

Hoorn, donderdag 21 oktober

Een 19-jarige man uit Hoorn werd donderdagavond rond 19.10 uur aangehouden op de Dampten. De man werd staande gehouden voor een bromfietscontrole. Het framenummer op zijn kentekenbewijs bleek niet overeen te komen met het framenummer van de snorfiets waarop hij reed. Bij navraag van het framenummer bleek het voertuig gestolen te zijn. De 19-jarige man werd aangehouden voor heling.

Vijfde verdachte aangehouden voor openlijke geweldpleging en straatroof

Hoorn, vrijdag 22 oktober

Dinsdag 19 oktober is een vijfde verdachte aangehouden voor een openlijke geweldpleging en beroving die op vrijdag 24 september plaatsvond aan de Kluut.

Het slachtoffer, een 19-jarige jongen uit Blokker, fietste die avond het fietstunneltje aan de Kluut in en sloot zich aan bij een groep van ongeveer 30 jongeren die daar aan het hangen waren en schuilden voor de regen. Er ontstond een vechtpartij waarbij de 19-jarige jongen diverse klappen kreeg en werd bewerkt met een stroomstootwapen. Hij liep een gekneusde voet, een wond aan zijn hand en hoofd op. Zijn dure mobiele telefoon werd gestolen. De jongen moest zich onder behandeling van een huisarts laten stellen.

Eind september werden een 18-jarige en 19-jarige man afkomstig uit Hoorn en een 29-jarige man en een 19-jarige man uit Zwaag voor deze mishandeling en beroving aangehouden. Afgelopen dinsdag werd een vijfde verdachte, een 21-jarige man uit Zwaag, voor deze zaak aangehouden in zijn woning. De politie hoopt met deze vijf aanhoudingen de zaak af te ronden.

Verdachten tasjesroof alsnog aangehouden

Enkhuizen/Julianadorp, donderdag 21 oktober

Een 29-jarige man uit Julianadorp is donderdagochtend rond 11.30 uur aangehouden in zijn woning in Julianadorp. Een 26-jarige vrouw uit Enkhuizen liep woensdagochtend rond 09.00 uur over de Westerstraat in Enkhuizen na een bezoek aan de supermarkt. Haar tas werd vastgepakt en van haar schouder getrokken. Zij zag een man er met haar tas vandoor gaan in de richting van de Noorder Boerenvaart. Daar werd door getuigen gezien dat hij in een langzaam rijdende auto stapte. Het kenteken werd doorgegeven aan de politie. Agenten troffen de auto aan op het adres van de te naam gestelde van het voertuig. De 29-jarige man werd donderdagochtend aangetroffen op het adres. Hij werd aangehouden voor de tasjesroof en is inmiddels in verzekering gesteld. Vrijdagochtend werd nog een tweede verdachte aangehouden voor de tasjesroof. Het gaat hier om een 26-jarige man uit Den Helder. Hij werd rond 06.45 uur aangehouden in zijn woning.

Garage-eigenaar houdt verdachten diefstal aan

Wognum, donderdag 21 oktober

Twee Poolse mannen van 37 en 32 jaar werden donderdagavond rond 18.30 uur aangehouden door de eigenaar van een garagebedrijf aan het Westerspoor. De twee mannen hadden belangstelling voor een auto en namen plaats in het kantoor van het bedrijf. Eén van de mannen gaf aan dat hij naar het toilet moest, waarop de eigenaar met hem meeliep om hem de weg te wijzen. Na de zakelijke afhandeling gingen de Polen weg. Toen de eigenaar vlak daarna wilde afsluiten kwam hij erachter dat zijn portemonnee weg was. Ook de portemonnee van één van zijn medewerkers bleek te zijn verdwenen. Aangezien de eigenaar de mannen het adres van een hotel had gegeven gingen hij en de medewerker hierheen. De twee mannen bleken hier niet te zijn geweest. Toen zij terug kwamen bij garage, bleken de Poolse mannen voor het bedrijf te staan. Zij waren bezig een aanhanger af te koppelen. De garage-eigenaar hield de mannen aan en belde de politie.. Deze bracht de twee over naar het politiebureau in Hoorn.

Onopvallende videosurveillance: wegmisbruiker bekeurd èn aangemeld voor de EMG

Hoogkarspel, woensdag 20 oktober
Na een 24-jarige automobilist uit Hoogkarpsel enige tijd gevolgd te hebben met de onopvallende videosurveillance-auto, besloten de videosurveillanten de man aan de kant te zetten. De 24-jarige bestuurder pleegde namelijk de diverse verkeersonveilige overtredingen op de N243 en de A9 zoals o.a.: het kleven op zijn voorgangers, geen richting aangeven, het inhalen over de doorgetrokken streep, rechts inhalen en de diverse snelheidsovertredingen. De overige weggebruikers werden door deze acties van deze automobilist flink gehinderd. De wegmisbruiker werd staande gehouden en de politie liet hem de videobeelden van zijn eigen onveilige rijgedrag terugzien. Vanwege dit rijgedrag werd hij door de videosurveillanten aangemeld voor de EMG. Daarnaast heeft hij de nodige bekeuringen gekregen.

EMG: Educatieve Maatregel Gedrag. Dit is een cursus die de overtreder zelf moet betalen ( 792,00). Volgt hij deze cursus niet of niet met goed gevolg, dan is hij zijn rijbewijs kwijt. Voor meer info, zie www.cbr.nl/emg.pp

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opname-apparatuur.

Rijden met drank op

Den helder, vrijdag 22 oktober

Een 40-jarige snorfietser uit Den Helder werd vrijdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Oostslootstraat. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. De man blies 790 ug/l. Dit is drieeenhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn bromfietsrijbewijs inleveren.

Alkmaar, vrijdag 22 oktober

Een 17-jarige bromfietsster uit Sint Pancras moest vrijdagochtend haar bromfietsrijbewijs inleveren toen zij op de Friese weg werd aangehouden. Het meisje blies 505 ug/l. Dit is bijna zesmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

Hoorn, vrijdag 22 oktober

Een 31-jarige automobilist uit Hoorn moest vrijdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Koolmees. De man had teveel gedronken en blies 745 ug/l. Dit is ruim drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Mishandeling en bedreiging

Andijk, donderdag 21 oktober

Een 36-jarige vrouw en een 56-jarige man zijn donderdagavond rond 18.15 uur bedreigd in hun woning aan de Dijkweg. Er werd aangebeld en de bewoonster deed open. Er stond een jongen voor de deur die aangaf dat haar zoon de kentekenplaten van de scooter van zijn vriendin had gestolen en dat hij hiervoor geld wilde. Zijn vriendin was ook mee.

De vrouw liep met de jongen naar haar man, die in de schuur bezig was. De jongen begon te schreeuwen en pakte de 56-jarige bewoner bij zijn shirt. Hij dreigde de bewoner te slaan. Vervolgens pakte de jongen de bewoonster bij de keel, maar pakte vervolgens haar man weer vast. Toen 56-jarige bewoner vervolgens riep dat de man van zijn erf moest verdwijnen gingen de man en zijn vriendin weg. De twee gingen er in een auto vandoor.

Meer dan 94 km/u te hard

Heerhugowaard, donderdag 21 oktober

Een 19-jarige automobilist uit Heerhugowaard moest zijn rijbewijs en zijn auto inleveren nadat hij donderdagavond rond 20.45 uur werd aangehouden op de Jan Glijnisweg. Tijdens een controle kwam de man langs rijden met 148 km/u. Op deze weg mag 50 km/u worden gereden. Na correctie bleef er een overschrijding van de snelheid met 94 km/u. voor hem over. Zijn auto werd in beslag genomen en de man moest zijn rijbewijs inleveren.