Politie Rotterdam Rijnmond



Politie houdt twee mannnen aan na straatroof Prins Alexanderlaan

Datum publicatie: 21-10-2010 17:13

Dankzij het alerte optreden van twee mannen heeft de politie dinsdag twee verdachten van een straatroof gearresteerd en een vuurwapen in beslag genomen.

Dinsdagmiddag rond half vijf fietsten drie jongens over de Prins Alexanderlaan. Plotseling werd hen de weg versperd door 4 mannen. De daders eisten de BlackBerriy van één van de slachtoffers. Na een handgemeen en een bedreiging met een pistool ging het viertal er zonder buit vandoor.

Bij thuiskomst vertelden de jongens hun verhaal. Een vader en broer stapten met één van de jongens in de auto om op zoek te gaan naar de berovers. Bij een supermarkt in Ommoord troffen zij 4 mannen aan die aan het signalement voldeden. Twee gingen er als een speer vandoor, 1 vluchtte de supermarkt in en een jongen kon op heterdaad gepakt worden.

De politie hield later de jongen in de supermarkt aan en het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau. De daders, 15 en 18 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, zijn in verzekering gesteld. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen. Het onderzoek naar de andere twee daders wordt voortgezet.