Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 22-10-2010

Waalwijker bedreigt vriendin

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen in de Stationsstraat een 40-jarige Waalwijker aangehouden nadat hij in bijzijn van de agenten zijn 20-jarige vriendin woordelijk met de dood bedreigde. De man is ingesloten op het bureau.

De politie ontving rond 04.15 een melding van een conflict op straat. Daar troffen de 20-jarige, hevig geëmotioneerde vrouw en haar 40-jarige vriend. Beiden hadden een woordenwisseling met elkaar waarbij de man op luidde toon zijn misgenoegen kenbaar maakte. Tijdens het gesprek met de agenten bleef de man zijn stem verheffen waardoor de nachtrust voor de omgeving verstoord werd. Ondanks verwoedde pogingen van de agenten hem tot kalmte te krijgen bedreigde hij woordelijk zijn vriendin met de dood.

Polen verdacht van diefstal

WASPIK - De politie heeft gisteravond op 't Vaerland twee Polen van 36 en 36 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van fietsdiefstal. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten.

De politie ontving even na 21.30 uur de melding dat de inzittenden van een bestelbus, voorzien van een Pools kenteken zich verdacht ophielden in de omgeving van de Havendries. De politie stelde een onderzoek en trof betreffende bus op de parkeerplaats van 't Vaerland aan. Bij de bus stonden beide mannen. In het voertuig lag een afgesloten fiets en laptop. Het duo kon de agenten niets vertellen over de herkomst waarop beide mannen mee mochten naar het bureau. Zowel de fiets (Gazelle) als laptop is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst.

Vier woningen in korte tijd doelwit inbraak

RIJEN - De politie onderzoekt een viertal woninginbraken die
gisteravond plaats gevonden hebben op verschillende locaties in Rijen. De inbraken of pogingen daartoe vonden plaats tussen 19.00 uur en 22.30 uur. In alle gevallen zochten de daders via de achterzijde van de woningen toegang. De buit bestond uit geld.

Tussen 19.30 uur en 22.30 uur werd een woning in de Laagstraat bezocht. Het lukte de daders om via de achterplaats de eerste verdieping te bereiken. Een raampje werd geforceerd. De buit bestond uit geld. Ronjd dezelfde tijd werd een woning aan de Van Glabbeekstraat het doelwit van inbraak. Bij dit huis bleef het bij een poging
Om 20.00 uur hoorde de bewoner van een woning aan het Annie
Salomonsplein geluiden aan de achterzijde van de woning. De bewoner nam poolshoogte en zag een onbekende die poogde de garage op te klimmen. Bij het zien van elkaar vluchtte de dader weg.
Bij een woning in de Wilhelmina Druckerstraat lukte het een inbreker in de woning te komen. Door een goede beveiliging (hang- en sluitwerk en alarm) vluchtte de dader zonder buit te maken.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 22-10-2010 14:53 | © Regio Midden en West Brabant |