Gemeente IJsselstein


Voorzitter ANBO ontvangt Fulco de Minstreel

Op het 60-jarig jubileumfeest van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) - afdeling IJsselstein ontving de voorzitter, de heer Henk Ligtenberg, uit handen van burgmeester Van den Brink het waarderingssymbool van de stad IJsselstein: de Fulco de Minstreel.

De heer Ligtenberg is 12,5 jaar voorzitter van de in 1950 opgerichte ANBO - IJsselstein. Onder zijn enthousiaste en deskundige leiding groeide de bond de laatste tien jaar uit tot een belangenvereniging voor de senioren van IJsselstein. De bond groeide ook van 450 naar maar liefst 1200 leden. Naast de recreatieve activiteiten is er een uitgebreid dienstenpakket waar senioren een beroep op kunnen doen en is de ANBO door onder andere haar deelname in de Wmo-raad een gesprekspartner voor de gemeente.

Fulco de Minstreel (sculptuur)
Met de toekenning van de Fulco de Minstreel geven burgemeester en wethouders uiting aan de gevoelens van trots en waardering voor stadsgenoten die zich op een breed terrein, of juist op één onderwerp, verdienstelijk hebben gemaakt voor stad en samenleving IJsselstein. Met de toekenning van de Fulco de Minstreel onderstreept het college de betekenis van de ambassadeursfunctie van personen, die een aansprekende prestatie leveren op algemeen-, sport- en cultuurgebied, alsmede van bedrijven, instellingen, verenigingen en organisaties, bij uitstralende activiteiten, prestaties en presentaties.

Het waarderingssymbool van de stad is Fulco de Minstreel (scheppers Martijn Vergouw en Peter Siccama). Het is een kenmerkend symbool van onze stad. Van de sculptuur (aan de Schuttersgracht/Weidstraat) is een replica vervaardigd.