Openbaar Ministerie

OM eist jarenlange gevangenisstraf voor overval op tankstation Rijswijk

22 oktober 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft donderdagmiddag een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk geëist tegen een 23-jarige man uit Den Haag. De Hagenaar wordt ervan verdacht dat hij op 4 juni dit jaar een tankstation in Rijswijk heeft overvallen.

Die bewuste avond waren er twee personeelsleden aan het werk in het benzinestation aan de Burgemeester Elsenlaan. De overvaller kwam in eerste instantie naar binnen met de vraag of hij gebruik kon maken van het toilet. Kort daarop kwam de overvaller voor de tweede keer binnen, maar nu had hij een (nep)vuurwapen in zijn hand en bedreigde hij de medewerker achter de kassa en eiste hij geld.

De kassier gaf de overvaller het geld uit de kassa en de man deed dit in een plastic tas. De tweede medewerker had zich intussen bij de kassier gevoegd en beide medewerkers moesten van de overvaller op de grond gaan liggen. Hierop verliet de overvaller het benzinestation.

De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een getuige. Deze getuige vertelt de politie een bijzonder verhaal. De verdachte heeft de getuige na de overval aangesproken en van diens telefoon gebruik gemaakt. Een aantal dagen later zou de verdachte hem geld hebben gegeven om zijn mond te houden. Via de getuige kreeg de politie het mobiele nummer van de verdachte. De politie zette dit nummer onder de tap en kwam op deze manier achter de identiteit van de verdachte, waarop hij kon worden aangehouden.

De verdachte heeft tijdens het verhoor bekend dat hij het tankstation in Rijswijk heeft overvallen. Het vuurwapen was volgens de Hagenaar een speelgoed wapen en hij heeft het samen met de kleding die hij aan had, weggegooid.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.