Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden in onderzoek taxi-overvallen
Publicatiedatum: 22-10-2010 15:13:53

ARNHEM - In het onderzoek naar een zestal gewapende overvallen op taxichauffeurs in Arnhem heeft de recherche deze week een verdachte aangehouden. Het gaat om een 28-jarige inwoner van die stad.

De recherche kwam de man gaandeweg het onderzoek op het spoor en wist hem afgelopen woensdag 20 oktober thuis aan te houden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een van de overvallen op taxichauffeurs in de afgelopen weken in Arnhem. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Man op heterdaad aangehouden bij poging overval
Publicatiedatum: 22-10-2010 15:28:35

WAGENINGEN - De politie in Wageningen heeft vanmiddag, vrijdag 22 oktober, in een winkel aan de Bevrijdingsstraat een 33-jarige man aangehouden terwijl die probeerde een winkel te overvallen. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, was een dag eerder opgepakt wegens winkeldiefstal.

Nadat de man over de winkeldiefstal aan de tand was gevoeld gaf hij aan door te gaan met het plegen van diefstallen. Na zijn vrijlating besloten agenten hem een tijdje onopvallend in de gaten te houden. Toen ze de man even uit het oog waren verloren zagen ze hem even later in de winkel aan de Bevrijdingsstraat waar hij een mes trok, kennelijk met de bedoeling een overval te plegen. Zover kwam het echter niet: de agenten grepen in en ontwapenden hem, waarna hij opnieuw werd ingesloten.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053