Doorstart Music Store - nieuw contract voor tenminste 60 medewerkers

22/10/2010 15:30

Winters & De Vries Advocaten en Pot Jonker Seunke Advocaten

Op donderdag 21 oktober 2010 zijn de faillissementen uitgesproken van alle bedrijven van de Music Store. Een groot aantal vestigingen van het failliete bedrijf kan echter een doorstart maken. Het gaat vermoedelijk om 102 vestigingen. Daardoor blijft de werkgelegenheid van, naar verwachting, tenminste 60 medewerkers behouden. Dat is het resultaat van de overname van o.a. de naam, franchiseformule, winkels en groothandel van Music Store door de Hermans Groep

De bewindvoerders Mulder (Pot Jonker Seunke Advocaten) en Winters (Winters & De Vries Advocaten), die tot curatoren in de faillissementen zijn benoemd, zijn tot de conclusie gekomen dat de Music Store zelfstandig niet kan voortbestaan en dat een faillissement onvermijdelijk was.

De curatoren hebben onderzocht of een doorstart van de ondermening mogelijk is. Zij hebben daarover met een aantal belangstellenden gesproken. Dit overleg heeft geleid tot een bieding van de Hermans Groep. Curatoren en Hermans zijn vandaag, 22 oktober 2010, tot overeenstemming gekomen.

De Hermans Groep heeft onder andere de naam, franchiseformule, winkels en de groothandel van Music Store overgenomen. Van de in totaal 120 winkels zullen er per direct 18 worden gesloten. De werknemers en franchiseraad zijn vrijdag geïnformeerd.