Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhouding koperdiefstal en inrijden op een politieauto

Weesp, 22-10-2010 o Donderdagavond 21 oktober 2010 is een 39-jarige inwoner van Landsmeer aangehouden op verdenking van koperdiefstal en het inrijden op een politieauto.

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober maakte rond 01.00 uur een getuige melding van koperdiefstal. De getuige zag hoe op de Ingelandenstraat drie mannen koperen pijpen in een auto aan het laden waren. Toen de drie mannen de getuige in de gaten kregen, reden ze zijn auto aan en gingen er vandoor richting station. Agenten signaleerden later de verdachte auto en gaven een stopteken waaraan werd voldaan. In de auto zat nog maar één man. Bij de vraag of hij de motor uit wilde zetten, gaf hij gas en reed weg. Een achtervolging door Weesp volgde waarbij tot tweemaal toe de politieauto werd geramd door de wegvluchtende automobilist. De politieauto raakte dusdanig beschadigd dat de achtervolging moest worden gestaakt. De verlaten vluchtauto met een hoeveelheid koperen pijpen werd aangetroffen op de Kostverlorenstraat.

De auto stond op naam van een inwoner van Landsmeer. Betrokken politieagenten herkenden de zoon van de inwoner van Landsmeer als de bestuurder van de auto. De man is hierop aangehouden. Een nader onderzoek is ingesteld.