Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 22-10-2010

Jongen op gestolen scooter aangehouden

ROOSENDAAL: Donderdag hield de politie een 16-jarige jongen uit Roosendaal aan op een gestolen scooter. Een motoragent zag de jongen op de scooter op de President Kennedylaan tegen het verkeer in rijden en hield hem staande. Bij controle bleek dat het om een gestolen scooter ging. De jongen bleek niet in bezit van een bromfietscertificaat. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De scooter is in beslag genomen. Het voertuig bleek 15 oktober te zijn gesloten aan de Takspui.

Auto over de kop bij ongeval

OUD GASTEL: Donderdagavond rond 19.30 uur gebeurde er een ongeval op de A17. Een 28-jarige bestuurder uit Standaarbuiten reed op de
linkerrijstrook door onbekende oorzaak tegen een vrachtwagen die voor hem reed. De vrachtwagen reed op zijn beurt tegen de linkerzijde van een vrachtwagen die op de rechterbaan reed. De personenauto waar de 28-jarige man in reed sloeg over de kop. De 36-jarige vrouw uit Rotterdam die bij hem in de auto zat is overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis in verband met pijn in haar arm.

Politie rolt vier hennepkwekerijen op

BERGEN OP ZOOM: De politie rolde donderdag op vier locaties
hennepkwekerijen op.
In een winkelpand in de Bosstraat werd een kwekerij met 463
hennepplanten ontdekt. Voor de kwekerij was elektriciteit buiten de meter om afgenomen.

De politie onderzocht een melding van een hennepkwekerij in een pand aan de Paulusberg. In het pand waar de hennepkwekerij zou zitten werd niets aangetroffen. Onderzoek op het elektriciteitsnetwerk toonde echter aan dat er teveel elektriciteit werd afgenomen, wat toch het vermoeden van een hennepkwekerij bevestigde. Na onderzoek in de naburige panden bleek dat er in een kruipruimte een hennepkwekerij was ingericht met 59 planten. De kwekerij is geruimd en de bewoner van de bijbehorende woning, een 52-jarige man, is aangehouden. De man is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Tegen hem zal
proces-verbaal worden opgemaakt.

In een woning aan de Duvenee is een kwekerij aangetroffen met 143 hennepplanten die dienst deden als moederplanten voor een stekkerij. Hier was geen sprake van diefstal van stroom.

In een woning in de Heiningen werden 259 grote oogstrijpe hennepplanten gevonden. De planten stonden verdeeld over twee verschillende
vertrekken. Hier was wel sprake van diefstal van elektriciteit. In de kwekerij werden sporen gevonden van brand door oververhitting van de kabels.

Alle kwekerijen zijn ontmanteld en de goederen zijn ter vernietiging in beslag genomen.
De eigenaren van de kwekerijen die nog niet zijn aangehouden zullen later alsnog als verdachte worden gehoord en moeten zich voor de rechter verantwoorden.

Het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal van energie in de gevallen waar de stoom illegaal is afgetapt. De meter is bij deze panden afgekoppeld en meegenomen en de stroom is afgesloten. De stroom zal pas weer worden aangesloten na betalen van de verbruikte stroom en aansluitkosten.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-10-2010 16:03 | © Regio Midden en West Brabant |